mandag 9. juli 2018

3.-9.juli 2018

Har sloss lenge nå mot «skrivekløe». Det skjer ikke så veldig mye her. Lange dager på hotellet, og lange strekninger dersom vi vil ut på noe. Det går langsomt framover i arbeidet med Aurora Polaris. Koppercoaten de lovet å smøre på roret på lørdag, ligger ennå i malingsspannet deres, og filtrene til watermakeren er fremdeles hos tollerne i Brisbane. Tauverket vi kjøpte i Airlie Beach derimot, er ferdig flettet og trukket av kapteinen himself!

Foto tatt ytterst på moloen.
A.P. innenfor de hvite tankene.
Båtene tas på land bakenfor katamaranene.
Hotellet vi bor på i bakgrunnen

Kontorbygningene, og bakenfor, "krybbene"
En svær båt som skjuler lille Aurora Polaris ;-)

Han har slått frampå hos kaptinnen at der burde blitt litt vask ombord etterhvert, noe hun sterkt har motsatt seg. For det første, må vannet bæres opp i bøtte i stige. For det andre må skittvannet bæres ut og tømmes i avløpet nedenfor. For dere som ikke har hatt båt på slipp, kan jeg fortelle at med en gang det åpnes ei dør eller et vindu i en båt som ligger der, så fyker det inn støv og skitt. 

Nå har det blåst friskt i to dager fra sør, og sørlig vind er ikke varm vind, og den bidrar til å spre støvet fra rengjøring av andre båter! Jeg skal vaske når båten har kommet seg uti vannet!


Søndag var vi i Sarina sugarshed. Der fikk vi innføring i sukkerproduksjon fra gamle dager og fram til nå. For første gang i mitt liv fikk jeg smake sukkersaft direkte presset fra sukkerroer. En søt opplevelse!

Litt senere fikk vi smake andre sukkerprodukter fra produksjonen deres. Det var et vidt spekter, fra sukker, sirup, melis, melasse, til chutneyer, syltetøy, iskrem, snop, likører og rom - og helt sikkert mye annet som jeg allerede har glemt! Det var i alle fall artig å se noe annet enn marinaen vi ligger i.
I dag er det mandag, og forhåpentlig siste uke på hotell. Vi har rommet til onsdag, og leiebil til torsdag. Bilen har vært god å ha til innkjøp av alt fra mat til båtutstyr.

2 kommentarer:

  1. Takk for info. Du er fantastisk. Håper det ordner seg etterhvert. Enig med deg om vasking. Kapteinen må bare roe seg. Vi koser oss på Justøya.

    SvarSlett
    Svar
    1. Bra dere koser dere i finværet! Vi har også for det meste sol, med norske sommertemperaturer selv om det er vinter. Hils Unni!

      Slett