tirsdag 14. mai 2013

Første strekk under egen kommando

Her kommer neste oppdatering! Vi overtok Aurora Polaris tirsdag 7.mai. Da kom også Janne og Rune. Edel Marie og Tor var allerede kommet på søndag, så vi hadde hatt noen trivelige dager sammen. Første overnatting i båten var vi altså seks voksne. Det gikk veldig greit.
Vi bestemte oss for å dra så tidlig det gikk an på onsdag, men sov såpass lenge at vi måtte vente til det var nok vann i havna. Det er stor tidevannsforskjell på Jersey.
Den første dagen og natta i båten er noe av det verste jeg har opplevd! Det startet fint, men etterhvert økte vinden og bølgene på, og snart hadde vi en slik motvind at vi fikk skikkelig juling alle seks! Stakkars de som lå i forpiggen! Jeg tror de var mer i lufta enn på madrassen. Nesten alle brødposene vi hadde kjøpt, ble til spyposer. Det var bare Terje som klarte å holde seg frisk. Han hadde sjøsykeplaster! Har min sterke tvil om de brillene virker. Jeg var et ynkelig syn.
Vår plan var å nå fram til Brest og gå videre derfra over Biscaya. Heldigvis bestemte kapteinen at vi skulle søke havn i Roscoff! Idet vi seilte inn til havna, ble jeg aldeles frisk igjen.
Neste dag var det på an igjen. Heldigvis var det noe bedre vær, og alle damene hadde sjøsykeplaster på. Turen over Biscaya gikk utrolig bra. Været ble bedre og bedre, og siste dagen kunne vi kaste klærne og nyte sola. Vi fikk følge av en hel "hær" av delfiner. De lekte seg rundt baugen på båten, og vi hang over rekka og fotograferte.
Nå er det allerede andre natt i A Coruna. Dagen i dag brukte vi til et besøk i Santiago de Compostela. vi tok tog dit og gikk i den mektige katedralen. I morgen tidlig flyr Janne og Rune hjem igjen, og vi seiler videre sørover.
Dere har visst ikke kunnet se oss på AIS-en, noe som visstnok skyldes at Marine Traffic ikke har noen avtale med franskmennene. Nå når vi er i Spania skal det igjen la seg gjøre å se hvor vi er.

2 kommentarer:

  1. Dette liker vi. Info fra de reisende liker vi. Høres heftig ut, men at Terje greide seg så godt tviler jeg noe på. Ellers kan det være alderen som kommer han tilgode

    SvarSlett
  2. Spennende ferd på bølgende,men sjøsjuka misunner vi dere ikke !
    Heldige som har fått prøve bikinien, mens vi herhjemme har helt andre klær. Nå er vi klar for 17. mai og pinseaften drar vi til Hidra. God tur videre og husk de norske flaggene i morgen, hvis ikke sjøsjuka tar dere igjen !!
    Hilsen fra Alf og Bjørg

    SvarSlett