tirsdag 5. august 2014

3.august

Dette var en vond dag for Terje. Han falt og slo seg da han skulle ta badetrappa idet vi gled bort fra bøyen vår for to dager siden. Han har antakelig brukket minst ett ribben, og nå er alt bare vondt. Han led seg gjennom en scootertur på østre del av øya. Kjørte gjennom Kut, og til slutt oppover der vi hadde middag kvelden før. Vi hadde lunsj på en annen konoba, og imens trakk det opp til tordenvær. Vi ble flyttet inn under tak da det begynte å regne, men var såpass urolige for hvordan det ville gå med båten, som hadde både vinduer og luker åpne, at vi skyndte oss å spise, og dro så til Vis Jeg tok meg av lukking av luker og vinduer, Terje leverte scooteren. Etterrpå satt vi i båten for å legge inn det dere leser nå.

Han var ikke god resten av dagen. Etter tordenværet, fikk jeg ham med på en liten spasertur mot Kut, men han var helt gåen etterpå, og det var ikke snakk om å dra videre den dagen.

4.august

Vi dro likevel avgårde i morges. Jeg måtte hjelpe til med alt jeg kunne hjelpe til, og vi kom oss da ut på bøljan blå. Det blåste godt, og vi bestemte oss for å gå inn til Stari Grad på Hvar. Det var så mye vind, at Terje ikke tok sjansen på å ligge inntil brygga. Vi valgte en bøye i innseilingen til byen. Gikk inn med lettbåten. Det var en sjarmerende gammel by, med trange gater, beplantning, restauranter og turistsjapper.

Siste stopp, Stari Grad

Fruen i utestuen5.august

Siste etappe mot Baska Voda. Ikke så mye å fortelle. Da vi kom fram, ble vi møtt av naboen vår, en fem år gammel polsk gutt som hadde sett oss komme, varslet faren, og sammen hjalp de oss å legge til ved å ta linene og mooringen. Så begynner båtvasken og klargjøring for høst - vinter. Hermed slutter bloggen vår for denne gang. Må si det koster litt dette her. Har mest lyst til å droppe hele greia, men når vi har lovet, så har vi lovet. Får prøve å holde ut.

Tidligere hadde vi fire fallskjermhoppere som landet på stranda like ved. Nå i kveld fikk vi fyrverkeri rett ved siden av båten. Massevis av folk samlet seg for å se, samt brannvesenet, som var her for å passe på i tilfelle uhell. Det viste seg at det var nasjonal helligdag, eller nasjonal takkedag i dag. Massevis av folk, korps og band som har underholdt. Nå har vi en gruppe slovenere foran oss, som bøtter innpå med vodka og vann. De har med seg små barn som skulle være lagt for lenge siden.

Vi blir gjenstand for endel oppmerksomhet her. Mange østeuropeere som vil fotografere båten vår. Når de oppdager oss, stlller en av dem seg foran båten for å kamuflere hensikten med fotograferingen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar