søndag 2. september 2018

Darwin - and it's a long way to Tipperary...

Vi fosser mot Darwin – ved hjelp av motor, strøm og litt vind. Kommer til å være der i ettermiddag. Da starter en prosess med å sjekke inn igjen. Det er ikke nok med en innsjekk i Australia. Har vi gått rundt toppen, forlanger de en ny. De er så redd for «Papua New Guinea-lukta» og alt det farlige som kommer derfra.

...men da vi ankom, slapp vi flere kontroller fordi båten vår har vært på land her i ett år, i tillegg til at vi ikke stoppet noe sted i nord! Vi fylte bare på litt mer drivstoff i Cullen marina, og gikk til Tipperary marina. Der måtte vi snirkle oss gjennom gamle, møkkete fartøyer (les VRAK) som lå oppankret midt i leia. Vi kunne ikke se marinaåpningen, og gikk litt for langt. Måtte snu igjen, og så åpningen, ei sluse vi måtte gjennom for å bli løftet opp til marinaen.

Her inne fikk vi hjelp til å legge til. En del av våre følgesvenner hjalp oss med fortøyningene. Godt å komme i land igjen, men sååå varmt. Vi pøste på med vann og jeg holdt meg inne til sola var gått ned.

Det var ikke snakk om å sove uten air-condition. Hadde til gjengjeld ei veldig god natt!

Dagen derpå var en like varm dag. Den gikk med til oppdateringer på nett og venting på en som skulle fikse AIS og VHF for oss. Vi har fått for svake signaler etter vinterlagringen, så nå lurer vi på om fuglene har forsynt seg av antennen i masta vår. Vi får se hva som kommer ut av dette. Får inderlig håpe de kan fikse det for oss, for det går virkelig ut over sikkerheten.


3 kommentarer:

 1. Hei prøver å finne ut noe om videre seilas på ARC men kan ikke se noe i programmet. Har dere en link eller dato. Er det andre startnavn og endenavn som jeg ikke finner. Håper jeg ikke maser formye, bare forveden.

  SvarSlett
 2. Hei,
  Om du ønsker å se programet med avstander og datoer på turen videre kan du se på følgende link:

  https://www.worldcruising.com/world_arc/worldarcitinerary.aspx

  SvarSlett
 3. Takker, det var den jeg mente. Husker den igjen fra før. blir spennende å følge dere videre.

  SvarSlett