fredag 28. september 2018

Lombok - Bali - Lombok

Kaptinnen våknet idet Aurora Polaris snirklet seg inn mellom perlefarmer og inn til Gili Gede idet sola stod opp. Da hadde kapteinen kjempet seg gjennom kanalen helt alene, med kraftig motstrøm og fiskere uten lys på båtene sine. Motstrømmen hadde vært så kraftig, at på ett tidspunkt gikk vi bakover og tegnet en grisehale på trackingen vår.

Det var en vidunderlig ny verden som åpenbarte seg. Husene var tydelig annerledes, og det samme var båtene. Til og med trærne var forskjellige fra det vi før hadde sett! Vi ankret først opp utenfor pontongen. Siden fikk vi anvist plass og ble tatt imot som første båt. Vi bestemte oss for å dra til Bali med en gang vi hadde blitt sjekket inn. Det varte og det rakk! Immigrasjonsmyndighetene kom ikke til avtalt tid kl 11 på formiddagen. Dermed gikk hurtigbåten vi skulle tatt til Bali. Vi ble først sjekket inn rundt kl.16 om ettermiddagen. Da gikk det ikke flere båter! Men vi kunne fly!

For å gjøre en lang historie kortere, kom vi til Bali ved 22-tiden. Vi sjekket inn på et hotell vi fant på nettet, og gjorde store øyne da vi så hva det var! Det var en suite med to soverom, to bad, kjøkken, spisestue og stue foruten en svær balkong.


Dagen derpå leide vi bil med sjåfør på hotellet. Han skulle ta oss med på en åtte timers runde på Bali. Der var vi innom tekstilproduksjon og batikk, sølv- og gullsmed. malerier og treskjæring. Sjåføren førte oss trygt gjennom et kaotisk trafikkbilde, med to-tre scootere og en bil ved siden av hverandre i ett felt - og ditto på motgående side. Alt foregikk så smidig og flytende, og helt uten aggresjon! Et lite trykk på hornet i ny og ne for å varsle medtrafikkanter om at her måtte de passe seg!

Her males med voks, deretter farger. Etterpå vaskes stoffet og etterlater seg mønster.

Her veves fint mønster av "flammegarn"

Filigransarbeid i sølv

Treutskjæringer

Bad i varme kilder fra vulkanen

Fruktutsalg i fjellområdet

Terje og Sugiantara (guiden/sjåføren) i et buddhisttempel

.. og jeg bestilte kokosnøttvann ...


1 kommentar: