torsdag 22. november 2018

Richards Bay


12.-16.november 2018

Tidlig morgen, mandag 12.november, ankom vi Richards Bay. Da hadde vi «krabbet» nedover langs kysten med et par lommetørklær oppe for å redusere farten slik at vi ikke kom inn i mørket, men ved dagslys og høyvann.

Vel inne ved bryggene, fikk vi beskjed om aldri å ha mat liggende ute, og helst holde lukene lukket hver gang vi gikk fra båten. Og grunnen? Apekatter! Vi fikk vite at de kunne holde skikkelig fest dersom vi ikke passet på.

Tirsdag dro vi på safari. Vi så de velkjente afrikanske dyrene, som elefanter, sjiraffer, neshorn, antiloper, bøfler og noen flotte fugler.
Onsdag skulle vi ha en tilsvarende tur langs sjøen og se krokodiller og flodhester, men av en eller annen grunn ble det en kjøretur lignende dagen før, med innslag av besøk i en landsby. Der ble vi invitert inn til en spåmann som skulle fortelle oss at turen vår hittil hadde gått bra, og at vi ville seile trygt videre. Til slutt danset de for oss. Vi hadde også en lignende forestilling i marinaen, der de framførte zuludans, og vi spiste zulumat.

Vi har aldri før vært i Sør-Afrika, og det var ganske underlig å se hvordan de hvite landsbyene var inngjerdet med både murer, piggtråd og elektriske gjerder. Utenfor, på landsbygda, så vi den andre bebyggelsen. Det var ofte fargerike hus, med et lite, rundt hus i tillegg. Av besøket vi hadde gjort den dagen turen ble annerledes, forstår vi nå at det runde huset har en helt spesiell funksjon. Dette huset er dedikert forfedrene, og familien kan gå inn og ha kontakt med sine døde der. Ofte ligger de også begravd på eiendommen, men huset har en slags møte-/kontaktfunksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar