tirsdag 4. desember 2018

Cape Town og omegn


30. november – 04. desember 2018

Så her ligger vi - godt inne i ei beskyttet havn, med fasjonable leiligheter rundt oss, og alle fasiliteter i nærheten. Vi har gangavstand til det meste, og kan vrake og velge i restauranter og butikker.

..ribbet for tekstiler (sprayhood og bimini)..
Her forleden hadde vi en tur på Table Mountain. Vi tok en Uber (for de som ikke vet det, så er det en taxitjeneste som bestilles og betales over internett – en som vanlige taxisjåfører ikke liker, fordi det blir betydelig konkurranse for dem). Kapteinen hadde nok planlagt litt på forhånd, for idet vi gikk av taxien, fikk vi vite at vi bare hadde å dra oss oppover stien mot table mountain. Han hadde ikke tenkt å gå, bare så vi visste det! Kaptinnen fikk ei vannflaske i hånda, og beskjed om å ta med seg det hun trengte. Det ble altså boblejakke og vann, telefon og solkrem! Resten av mannskapet hadde i alle fall klart å ta med seg litt å spise i tillegg til vann.

Vi gjør historien kort. To og en halv time senere, kom vi tre oss opp til platået. Da hadde kapteinen spist lunsj, fotografert og handlet seg ei lue. Etter nye fotoseanser, kom kaptinnens belønning for klatreturen; en Magnum og en kopp kaffe, og så gondoltur ned igjen.

Søndag dro vi til Robben Island med hurtigbåt. Utrolig nok, kan vi ikke kjøpe billetter her uten først å vise passene våre. I tillegg må vi gjennom sikkerhetskontroll, som på flyplassen. Båten hadde plass til rundt 300 passasjerer, og på øya var det i alle fall 10 busser som stod klar til å ta imot oss. Hver buss har sjåfør og guide, og vi ble kjørt rundt til de forskjellige stedene og fortalt historiene om hvor de spedalske hadde holdt til og hvor de var begravet. Fengselet fikk vi også besøke, og der gikk vi inn. Det var tidligere innsatte som guidet oss rundt, og vi aner bare hvor grusomt det må ha vært å sitte i fangenskap der. Nelson Mandela hadde sittet der i 18 år, og vi fikk fotografere cella hans.Nå har vi leid bil for å kunne kjøre litt rundt og se oss om. Den er foreløpig bare blitt brukt til nødvendige ærend, så som kjøp av utstyr til båten. I dag tok vi av sprayhood og bimini for å få fikset noen hemper og glidelåser, samt skiftet ut plastikkvinduene som ikke lenger er gjennomsiktige.

Etter det, tok vi oss en busstur sammen med noen av de andre i flåten for å bli guidet rundt i de fine dalene rundt Cape Town. Vi så store, flotte vingårder, og mektige fjell som omkranset dem.

Her får geitekillingene litt å tygge på

Geitebukken kom også ut for å hilse på oss

Fra venstre: Helen og Martin, kapteinen og kaptinnen fra Aurora Polaris, Brita fra Blue Pearl, Rob fra Influencer, Peter og Anissa fra CallistoIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar