søndag 19. juli 2020

15.-19.juli 2020


Da det ble lov å dra utenlands, bestemte kapteinen at nå var det på tide å ta vår kjære Aurora Polaris hjem. Vi dro fra Randaberg via Hidra, Kristiansand og Oslo. «Lappe», kaptinnens lille peugeot fra Alta, ble igjen i Oslo for å tjene ferieformål innad i familien.

Om bord i Kielferja, fikk vi en behagelig lugar, og den 16.juli fikk vi til og med adgang til buffet. Smitteverntiltakene var omhyggelig ivaretatt, og både ombord og ilandstigning var lite stressende. De tok (ropte opp) etasje for etasje, og oppfordret alle til å være rolige.

Den forhåndsbestilte leiebilen stod klar i Kiel til oss, og vi kunne begi oss videre til Flensburg. Aurora Polaris lå i rimelig bra stand og ventet. Det var ikke så veldig mye grønske på dekket etter at de hadde fjernet vinterdekselet. I løpet av vintersesongen hadde de rengjort bimini og cockpit-trekket, og det var virkelig pent gjort. En dykker hadde fjernet skjell og muslinger under henne, samt rengjort propellen. Vannlinjen er fortsatt grønn, og vi har ikke planer om å rengjøre den før vi kaster loss. Fendertrekkene var begynt å gro fast i kaien, så kaptinnen fant saksa og klippet dem av. De inneholdt kilovis av blåskjell med mer. Etterpå ble fenderne skrubbet rene, og de kommer aldri til å få nye trekk på seg!!!

Egentlig hadde vi begynt å leke med tanken på å dra av gårde på søndag, men siden leiebilfirmaet hadde stengt, og vi ikke hadde noen avtale med dem, tok vi søndagen fri. Vi har med andre ord sløvet hele dagen i 25 grader pluss-pluss (deilig i skyggen).


Jeg tror vi kan være glade for at vi hjemme i Norge slipper å gå med munnbind! Det var ikke kjekt! Det var varmt og klamt, og føltes alt annet enn behagelig. Håper vi slipper å bruke det i framtida også!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar