mandag 21. april 2014

1.og 2.påskedag

Reiste fra Vis etter frokost, og hadde god bør. Kappseilte en stund med en erfaren konkurranseseiler, men måtte til slutt innse at vi trenger noe mer erfaring. Brukte ca 8 timer fra Vis til Vrboska på Hvar. Noen av oss syntes det var varmt,  mens de fleste var nokså nordisk kledd.  Vi har egentlig ikke hatt det så varmt. Lokalbefolkningen kler seg godt, så vi viser igjen når vi kommer i kortbuksene.

     


I dag, 2.påskedag, skal vi overvære en prosesjon fra kirken til restauranten på marinaen. I tillegg får vi være med på lunsjen til de viktige mennene fra påskeparaden. Menyen er helstekt lam på spyd. Vi gleder oss til det! Legger ut noen bilder senere.

Nå i etterkant kan vi fortelle at der ikke var noen prosesjon den dagen, men at mannen som var utvalgt til å bære korset i langfredags-prosesjonen, laget et stort gjestebud for sine venner og slektninger på ACI marinaens restaurant for å feire at nettopp han fikk det ærefulle oppdraget. Aud Elin og Pia var de eneste damene som fikk være tilstede. Bortsett fra deilig, tradisjonell kroatisk middag, fikk vi også  høre mye flott korsang.

Mette og fornøyde, kastet vi loss igjen, nå med kurs for Baska Voda. Det blåste heftigere jo mer vi nærmet oss neset på Brac. Tror vi så opp til 24 knop i vindkastene fra sørøstlig retning. Da vi dreide rundt neset, dreide også vinden 180 grader. Da var den betydelig redusert i styrke, så vi slo på motoren og gikk det siste strekket med bare litt støtte fra fokken.

Berislav, han som ser etter båten vår, tok imot oss og hjalp til med fortøyningene. Han er også den som ringer og varsler oss hvis der er boravind i vente.

1 kommentar: