torsdag 17. april 2014

Onsdag og torsdag


Vi ble i Vela Luka på onsdag! Leide bil og kjørte litt rundt på Korcula. Endte opp i Korcula by.
 
Denne byen skal være Marco Polos fødeby. Et virkelig sjarmerende sted å gå og drive rund i de smale gatene. Man kan ikke kjøre med vanlig bil her, for der er trapper og broer over veiene. Meget vakkert sted! Kan anbefales.

Tilbake i Vela Luka, kjørte vi opp til stedets «Vistehola». Denne grotta vet de ennå ikke hvor langt nedover den går. Britiske arkeologer holder på med utgravninger, men de hadde tydeligvis påskeferie akkurat nå, for de hadde sperret av området med hengelås.

Om kvelden laget vi tapas, og koste oss i båten. Etterpå var det Mexican train.

I dag (torsdag) shoppet vi kjoler og elekronisk utstyr mens vi ventet på at boraen skulle gi seg slik at vi kunne fortsette seilasen. Da var vi i gang med strikking av bosniske tøfler av garn vi fikk så vidt tak i  byen. Tydeligvis ingen tunge strikketradisjoner i dette området.

Som siste båt, la vi ut med kurs mot øya Lastovo. Her ligger vi nå som eneste båt nedenfor hotellet innerst i vika. Idyllisk plass å overnatte. Vi har det såååå fredelig og kjekt. Vika fremstår som en lagune med krystallklart vann, omgitt av frodig vegetasjon som går helt ned i sjøkanten. I morgen forventer vi enda en flott dag når vi setter kursen for øya Vis: Vi storkoser oss!!!

1 kommentar:

  1. Flott med info. Det såg flott ut, spennende byggninger og fint vær. Går ut fra at det blir noen dramatiske fortellinger fra Finn. Godt dokke e me han som "sannhetsvitner". Han overdriver jo "alltid" God tur videre.

    SvarSlett