lørdag 19. april 2014

Fredag og lørdag

Forlot Lastovo etter deilig frokost med kurs for Vis. Pia og Aud Elin strikket tøfler og nøt været og seilasen i et par timer. Så spurte Finn Aud Elin: «Klarer du å strikke i dette været?» «Å joooda! Det går kjempefint!! Nå har jeg strikket en hel tøffel, og er begynt på en ny!» Men etter hvert snudde situasjonen seg. Plutselig ble strikkeposen til spypose! Slik gikk dagen. Bølgene og vinden ble stadig tøffere. «Co-piloten ble også etter hvert blekere. Tilslutt havnet hun i køya, og der ble hun inntil landkjenning av Vis. Vi krangler fortsatt om bølgehøyden, noen mener bølgene var mer enn 1 meter (kverulanten), mens andre mener de var minst 3! For å plassere det mer nøyaktig, så var de mellom 1 og 10 meter høye! ;-) Det aller viktigste var at vi kom velberget i havn, og at vi gikk på restaurant for å spise etterpå. 3 av oss klarte til og med å fullføre restaurantbesøket! Det ble en tidlig kveld, kan man si!

Lørdag morgen var vi tidlige til frokost. Den ble inntatt i strålende sol ute på dekk, og der ble vi værende til lunsj. Litt shopping og soling, båtvask og klesvask. Lunsjen besto av deilig, norsk, kremet fiskesuppe laget og servert av kapteinen. Så var det soooling på dekk, - helt til to kjekkaser tutet fra hver sin knallrøde scooter. Da var det for eksosrypene bare å hive seg bakpå! Vi sopte over hele Vis, og fikk med oss det meste.
 
 
 
 
 
 
 
 
Turen ble avsluttet med et fantastisk måltid på økologisk restaurant drevet av en liten familie. De hadde grillet lam med potetskiver og squash på menyen. Forretten besto av sardiner, tunfisk og ost. Vi nådde akkurat tilbake i tide med scooterne.

I morgen skal vi forhåpentligvis hilse på Jelsapresten! ;-)

2 kommentarer:

  1. Jelsapresten, så på kartet at det stod Jelsa. Gleder oss til fortsettelsen. Ps Kapteinen hadde han også spypose/strikkepos?

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, kapteinen ble ikke utstyrt med strikkepose. Det har gått helt fint, har ikke merket noe til sjøsyke, bare nøde seilingen i herlige opplevelser.

      Slett