tirsdag 15. april 2014

Mandag og tirsdag

Mandag startet vi i et fantastisk vær! Noen av oss syntes det var 25 grader :-) Vi solte oss på dekket. noen av oss fikk riktig mye sol!!! Ankom Palmazan marina, rett utenfor Hvar, i kveldinga. Da vi skulle gå en tur for å utforske øya, ble vi hijacket av noen belgiere som ville ha oss med å dele kostnader på en båttaxi til Hvar by.
Denne anledningen lot vi ikke gå fra oss! Det viste seg at vårt nye bekjentskap hadde førstehåndskjennskap til området, og på deres anbefaling slo vi følge med dem opp til citadellet som ligger på et høydedrag over byen.
Der fikk vi en fantastisk utsikt over byen og øyene som var i området.
Etterpå gjorde vi oss kjent i byen, og var inne hos en forhandler av lokale spesialiteter. Han sa seg villig til å lage en tallerken med  med ulike småretter bestående av ost, villsvinpølse, hjortepølse, bjørnepølse og spekeskinke. Vi fikk også brød, fiken og oliven. (- og lokal drikke!)

Desserten var hjemmelaget kuleis, spist med et akkompagnement av solnedgangen!

Returnerte til øya, gikk tur til restauranten og hadde litt kaffe og pannekake med sitron, sukker og kanel før vi gikk og la oss! (Terje var snill og delte med oss!)

Om natta våknet vi av at det blåste sterk, såkalt "boravind" og det lynte og tordnet. Dette holdt noen våkne en stund, til det roet seg litt i morgentimene.

Kl.11.00 gikk turen videre, til tross for at vi ikke var anbefalt å seile til Vis. Vi gikk heller i motsatt retning, mot Vela Luka på øya Korcula. Fine seileforhold på hele turen. På det meste hadde vi 9 knops fart på båten. Ingen sjøsyke!

I kveld har vi vært i byen og spist ansjos og fiskepatè + pizza. Restauranten formidlet kontakt med noen som vi fikk leie bil hos til neste dag. Da skal vi kjøre rundt på øya og besøke Korcula by. Muligens er det best, siden de har sagt at det kommer til å blåse sterk boravind.

1 kommentar:

  1. Jeg elsker hvordan folk er vennlige i Kroatia, vil de alltid hjelpe, det er i felles interesse
    bilutleie kroatia

    SvarSlett