lørdag 11. juli 2015

11.07.15 Avreisedagen for Grethe og Stein

Hvor vi har vært? Det var å håpe at AIS-en kunne hjelpe oss! Selvfølgelig vet vi det, når vi bare tenker etter.
Vi lå på anker utenfor Hvar by. Det var en særdeles varm natt. Gikk inn til Stari Grad.

 
Der var det mange båter, og musikk/seilerfestival. Vi måtte være på bøye, men der var vi bare når vi sov. Fikk raskt tak i scootere, og kjørte for å få litt luft. Den lufta inneholdt 38 grader!!! Det var litt varmt, for å si det slik! Skulle kjøre gjennom en enveiskjørt tunnel for å komme til den andre siden av øya. Da vi kom til tunnelopninga, med forventning om rask og god nedkjøling, oppdaget vi til vår skuffelse at den kun var for biler. Slukøret måtte vi gjøre vendereis. Da var vi så til de grader oppvarmet at vi ønsket oss tilbake til båten igjen. Etter kveldsmaten og noen slag domino, gikk vi tidlig (som alltid) til sengs. Scooterne hadde vi til dagen etter, og da dro vi til Hvar by for å kikke på de "store gutta". Det var rett og slett varmt der også! Da vi skulle returnere, fikk legen et lite oppdrag førstehjelp med ei ungjente på scooter, som kolliderte med fortauskanten. Heldigvis var der også en sveitsisk lege som kunne yte bistand, så vi kunne fortsette over fjellet mot borgen, og lavendelmarkene. Massevis av bilder ble tatt, men nå får jeg prioritere skrivingen.

Baska Voda var neste stoppested. Ingrid og Ole Bernt tok imot oss kl. 21.30. Det var veldig hyggelig å treffe dem igjen. Dagen etter leide vi scootere og drog opp i fjellene til Biokovo, som er 1762 moh.


 Der oppe var lufta litt friskere enn nede ved sjøen. Vi hadde medbrakte skiver som vi spiste i skyggen av kirka som var der oppe.

 


Da vi kom ned, tok Terje til venstre i stedet for til høyre, mot BV. Planen var å kjøre på baksida av fjellene for å se Omis, før vi kom tilbake til båten. Problemet var bare det, at kapteinfruen var litt lemster i bakenden, og forlangte en stopp HER! Vil bare tilføye at der var noen flere som ble glade for den stoppen! -..... helt til vi skulle kjøre videre..., for da var det ikke mer strøm på den ene scooteren.

Da ble det plutselig varmt i veikanten, veldig varmt! Vi ringte utleiefirmaet, og de lovet å komme på straksen. Straksen viste seg å være en og en halv time! Vi begynte å fantasere om mat og iskald drikke, og verre ble det.

 
 Til slutt fikk noen av oss den lyse ideen at de kunne kjøre og få tak i mat og drikke til oss på den scooteren som hadde batteri som virket! Som tenkt, så gjort! Etter en liten stund, returnerte de med kaldt vann og 4 Hillevågsskjever med skinke og ost. Skjevene hadde nok sett sine beste dager, men livet så unektelig noe lysere ut etterpå. Til slutt kom hjelpen, men da var vi ikke videre eventyrlystne. Vi ville tilbake til båten igjen!
Det ble to netter i BV. Vi forlot hjemmehavnen fredag formiddag, cruiset langs Brac, og var innom Pucisca (marmoruttaket), men valgte å ligge på svai i ei fin, kommunal badebukt med sandstrand. Været var fortsatt nydelig, men noe kjøligere. Vi kunne sove uten nedkjøling, og fikk et forfriskende morgenbad i bare 21,7 grader, det kaldeste vi til nå har hatt! Nå er det 24 grader, men vi har hatt 27,8 grader på det varmeste. Nå er vi snart tilbake i Trogir, hvor Grethe og Stein skal gå av. Vi takker for et fantastisk reisefølge, og ønsker dem god tur hjem til Moi. Nå må jeg igjen knytte fendere og vaske opp alene! 😫

3 kommentarer:

  1. Eg kan komma å knytta og vaske opp.

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  3. Prøver på nytt med en kommentar. Og ser om det blir dobbelt dette... 😊 men det var så gøy å se bilder og lese bloggen som jeg helt glemte etter at hverdagen kom så plutselig... 🙉 Vi har fått minner for livet og jeg strever med å halvere antall bilder ned til 500... 😃😜 Håper dere har fått båten på sjøen og at dere har gode dager!!! 😄😎🐬🍦

    SvarSlett