tirsdag 14. juli 2015

14.juli 2015

Vi bodde i leilighetshotell. Der kunne vi stelle oss selv. Startet jobbingen med båten i 7-tida. Jeg holder meg i bakgrunnen, for jeg gjør bare ugagn! Skulle pusse den flotte messingpropellen, og laget visst bare stygge riper da jeg skulle skrape vekk skjell og groe på den. Endte opp med å rydde i verktøykassa og servere kald drikke og være håndlanger! Enda godt det går an å stå i skyggen under båten! ;-)

Jeg vet ikke hvor varmt det er i dag, men da vi kom tilbake fra handlerunden i Split mellom kl 14 og 15, var det 34 grader. Et sted i Split så vi 35. Nå har jeg hatt meg en liten lur, mens min bedre halvdel har svettet seg gjennom noe grunning/sparkling under båten. Så skal den bånnsmøres og tørke i 48 timer. Det vil si at vi kommer oss ikke herfra med det første. Nå har det heldigvis begynt å blåse litt.13.juli 2015

En underlig dag! Merkelig å være i båt, - på land! Marina Kastela ligger ikke så langt fra Split i luftlinje. Hører dunkingen fra de mange konsertene som blir holdt i Split. De begynte i går, og holder det fortsatt gående. Lurer på hvor mange som ligger og sover, eventuelt holder seg "gående" ved hjelp av medikamenter? Det er sailing week Croatia som pågår. En hel drøss med unge fra hele verden som samles for å feste og ha det moro. Sailing week er egentlig noe som foregår hele sommeren, men akkurat disse to dagene er det ekstra, med et konsertmaraton av dimensjoner. Da vi seilte inn, så vi tre store cruiseskip, og et par mindre, luksuscruiseskip, som er her i Marina Kastela.
Vi er på slipp. Har nettopp fått høytrykksspylt bunnen av båten, og nå er Terje i resepsjonen for å få tak i koppercoating til å reparere smårifter og sånn. Ser ut som om det må pusses litt på propellen også. AP har tross alt ligget i sjøen siden april 2013, så vi er egentlig ikke så forundret over det.
Jeg har ryddet i klesskapet mitt, og har det nå varmt og godt i skyggen av biminien i båten. De sier det skal bli varmt framover. Vi har målt 38 grader i skyggen tidligere, men det er ikke så mye nå. I går var det visst 32 grader. I dag skulle det bli 34. Det er jo ikke så ille!

I natt skal vi sove på hotell med aircondition. Det blir bra!

2 kommentarer:

  1. Eg trur nok Terje må ordne dette. Finn heller kald drikke du, så gjør du en god jobb.😊

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett