lørdag 11. juli 2015

04.07.15

Grethe og Stein sin 34.bryllupsdag

Mye har hendt siden Krka.

 
 


 
 
 

Vi satte kursen mot Kornati-øyene, besøkte saltsjøen i et naturpark-område, gikk på utsiden og så klippene. Satte kursen sørøstover, og overnattet i ei bukt, før vi dro mot Vis.


 

 

På Vis fikk vi gjort mye! Først var det sko-shopping. Etterpå leide vi scootere og kjørte for å handle mat. Neste dag skulle vi rekke "hele øya". Første stopp var ei lita badestrand som på Kroatisk har navnet Srebrna, som betyr sølvbukta eller sølvstranda.
Dette på grunn av forekomsten av alger og morild, som gir et sølvbelegg på kroppen dersom vi bader i måneskinn. Vi badet om dagen, så vi fikk bare balansere på de såpeglatte steinene, og var glade for at vi hadde badesko!

 
 
Etter en deilig dukkert, begav vi oss mot Titos hule, men først måtte vi ha pannekaker og kaffe på en liten Konoba i nærheten. Der lekte vi med en liten, hvit kattunge. Han var langtfra kjælen! Han klorte og bet, og gikk til angrep, så det ble litt i meste laget for noen av oss!Pannekaker ble kjærkomment fuel for halvdelen av de som måtte spasere den siste rest av bilveien opp til Titos hule. Halvdelen ble av den andre halvparten betegnet som altfor tunge for de 50cc scooterne, og måtte derfor hoppe av og gå den siste biten i 30 graders varme. (Det føltes i alle fall slik!)

 
 
Etterpå skulle vi til Stiniva for å bade! Denne bukta gikk Finn og Aud Elin og oss nesten halvvegs til  påsken 2014. Denne gangen kom vi oss helt ned. 25% måtte ta buksebaken til hjelp, for det var så bratt. Men det var verdt anstrengelsen! Vi svømte rundt i ei halvgrotte, og den 25%-en som akte nedover, gadd ikke engang å ta på badetøyet, men badet i bikinien, og hadde den på resten av dagen, på restaurantbesøk og det hele. Det var deilig og svalt!

Så kom avreisedagen fra Vis. Vi stod tidlig opp, som vanlig. Terje gikk igang for å fikse en gjenstridig Yamaha, og mistet brillene sine uti vannet ved kaien. Han hoppet uti for å finne de, men måtte gi opp. Heldigvis fins der dykkere ved marinaen, og de kom og plukket dem opp i løpet av 10-15 minutter, slik at vi kunne dra videre til Bisevo og den blå grotten.Kom akkurat til kl.12, da lyset inni hulen var mest intenst blått, og fikk noen fine bilder. Deretter satte vi kursen mot den grønne grotten på Vis."Brudeparet" fikk seg en dukkert, mens vi fotograferte og holdt båten i nærheten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar