søndag 26. juli 2015

Edel Marie og Tor Aanestad

3.august. Avreisedagen for Edel Marie og Tor! Vi la til i Marina Trogir. Der hadde vi lunsj før vi fraktet de med lettbåten til busstasjonen. Nok en minnerik og kjekk ferie med våre gode venner!


2.august. Dro fra St.Klementøyene etter frokost. Hadde fin seilas mot Trogir. Gikk akkurat klar av uværet som var meldt på VHF-en. La oss på svai i bukta før Marina Trogir. Badet og solte oss mens mennene laget middag til oss.

1.august. Vi dro videre fra Vrboska. Hadde vinden rett imot, så det ble kryssing. Bestemte oss for å legge til i Palmizana, Hvar. Ble henvist til en plass helt inne ved taxibåtene, og ba om å få flytte til en annen plass. Det fikk vi ikke, derfor dro vi derfra og rundt til Palmizana beach. Vi la oss på anker, og bandt båten mot land. Godt å ha Tor med, for han fikser slike ting. Så fikk vi bade, og sjøen var endelig litt kaldere slik at det føltest friskt. Siden Edel Marie hadde bursdag, og vi bryllupsdag, ble det til at vi bestilte bord på en fin restaurant. Da fikk damene kle seg opp litt! Det var en fiskerestaurant, og vi bestilte skorpionfisk på grill. Det var veldig godt! Kan anbefales!

31.juli. Forlot Lumbarda midt på dagen, omtrent, i alle fall etter en klesvask. Hadde god vind gjennom Korcula-kanalen, og krysset oss ut. Etter å ha rundet neset, fikk vi vinden i ryggen, og måtte seile med ett seil i hver retning. Det ble å rusle videre med ca 3 knops hastighet, men vi har forsåvidt ikke så mye å haste etter.  Vinden økte noe på da vi rundet østre neset på Hvar, så vi måtte gå med motor mot Vrboska, for vinden kom rett på baugen, og vi innså at skulle vi få poteter til fisken, måtte vi skynde litt på. La til Kai i Vrboska kl. 20.00.

30.juli. Vi spiste frokost idet vi gled ut fra Mljet. Nesen var vendt mot Peljesac, og Dingac. Vi hadde hørt at det hadde vært storbrann der den 21.juli, og nå ville vi se hvordan det hadde gått. Kulingen som var meldt, uteble, og vi gikk stort sett for maskin. La til i Lumbarda, Korcula, leide scootere og kjørte til Korcula by. Etter en liten spasertur der, dro vi videre langs sjøen på nordsiden av Korcula. Terje hadde leid en 125cc scooter denne gangen, så vi klarte å komme oss opp til Pupnat, dvs. jeg måtte gå, mens de andre kjørte opp. Terje snudde for å hente meg, men jeg hadde fått haik med en som tydeligvis syntes synd i meg! Opp kom vi, og fortsatte turen mot Smokvica. Etterhvert lærte vi at vi kunne dra Tor opp gjennom bakkene ved at han holdt meg i hånda! :-)

29.juli. Vi tilbrakte dagen på Mljet. Flunkende nye 50cc scootere tok oss effektivt rundt den frodige øya, og vi badet og koste oss i 3-4 timer. Etterpå gikk lufta fullstendig ut av ca 50% av oss. Det ble soving under og over dekk, mens de resterende 50%-ene syslet med andre nødvendige ting. Middagen ble tilberedt av Aurora Polaris' eminente kokk. Så fulgte en varm natt, uten aircondition.

28.juli. Tok lettbåten og drog til den andre siden av øya. Der badet vi og koste oss før vi fant ut at det var på tide å dra videre. Skrivena Luka, Lastovo, ble neste stoppested. Der spiste vi dessert og badet, før vi seilte videre mot Mljet. Denne gangen valgte vi ei stille bukt på nordsiden av øya. Spilte domino på dekk etter bading og middag.

27.juli. Vela Luca. Handlet litt i byen, og fikk en perfekt seilas mot Lastovo. Badet i ei bukt før vi gikk inn til hotellet. Leide scootere og kjørte over hele øya. Spiste fisk på en Konoba i Lastovo by. Veldig god middag.

26.juli. Gikk derfra kl. 8.00 om morgenen, og spiste frokost mens vi seilte mot Bisovo ved siden av Vis. Målet var den blå grotten rundt middagstider. Det var flatt hav og flat pedal. Aldri har vel Adriaterhavet ligget stillere! Vi la oss til på bøye, og ventet tålmodig til en av småbåtene plukket oss opp og tok oss inn i grotta. Like flott som forrige gang med Grethe og Stein. Etterpå gikk vi rett mot Korcula og Vela Luka. Måtte stoppe midt utpå for å bade. Det var så varmt, at havet nesten hadde samme temperatur som lufta, og like blått og klart som i den blå grotta. Vel framme i Vela Luka, la vi oss på bøye, slik at vi kunne bade når vi selv ville. Vela Luka er varmt når det er varmt. I morgen leier vi enten scooter, eller vi seiler ut og mot Mljet og Lastovo hvis det blir like varmt som denne dagen har vært. Jeg ser skyer mot vest, og håper på litt action, men det må jeg holde for meg selv!

25.juli. Edel Marie og Tor Aanestad byttet plass med Ingrid og Stig Andre m/fam. Vi gikk avgårde i strålende sol, med sengetøy som segl. Det rev heftig i de seilene, så de måtte nokså raskt erstattes med genoa og storseil. Kursen gikk mot Solta, og vi ankret opp i bukta vi ikke lå i i fjor sommer. Det var den samme bukta som en italiener ble beskutt i, og som vi hadde vært og spist i litt tidligere på kvelden. Nå lot vi oss friste av gode anbefalinger, ble geleidet inn av ivrige "innpiskere". Vel fortøyd, og etter et deilig bad i sjøen, ble vi hentet og fraktet til Konoba Sismis, som var en gastronomisk opplevelse. Mette og fornøyde, ble vi fraktet tilbake til båten, og gikk til sengs tidlig. Det ble ei varm natt -igjen!

2 kommentarer:

  1. Det er så gøy å lese om alle stedene vi har vært. :)) Men det høres ut til at vi var veldig heldig med været og temperaturen... I dag har vi vært i Kristiansand og sett på mange fine seilskuter i "Tall Ship's Raice". Gjett om vi følte oss på hjemmebane ;)

    SvarSlett
  2. Det har kjølt seg noe ned den siste dagen, men ikke nok til at det ligger i komfortsonen. Det beste er å være på havet, i bevegelse, eller å ligge i sjøen. Når vi har 37-38 grader og 100% luftfuktighet, føles det litt vel mye av det gode! Dere var nok heldigere med temperaturen! :-)

    SvarSlett