torsdag 21. mars 2019

Avskjed med Brasil

Så var det avgårde - igjen....

Tilbake i Cabedelo hadde vi en dag med opptining av kjøleskap og fryser før neste matinnkjøp. Kapteinen og Martin holdt på med telleverket på ankerkjettingen. Det hadde sluttet å virke på veien til Sør-Afrika, og nå ville de se om de fikk det til å virke igjen. Vi var så opptatt med arbeidet, at vi fikk mindre enn en time å gjøre oss klar til middagsinvitasjonen vi hadde fått fra «Influencer».
Tirsdag ble telleverket fikset, og det ble skiftet olje på generatoren – igjen. Det ble nemlig oppdaget at vi hadde fylt på gammel olje – med vann i, dermed måtte både olje og filter skiftes. I denne varmen var det ikke det kjekkeste, men likevel var det bedre å oppdage det nå mens vi var i havn. Det er bare dager igjen til neste lange seilas.

Som alltid er de siste dagene svært travle. Det skal bunkres opp med drivstoff og mat, og båten må klargjøres for å gå på sjøen igjen. Vi hadde hjelp til matinnkjøp, og frukt/grønt skulle handles inn siste dag av kaptein/kaptinne. Siste rest av drivstoff ble fylt på mens vi var på «skipper’s briefing». Det var en meget dårlig løsning. Da vi kom tilbake, slo diesellukta mot oss. Opp med lukene, og ganske riktig; lekkasje i styrbord tank! – Og de som hadde fylt opp, hadde gitt oss skikkelig på kjøpet! Dermed ble det noen timer med opprensking, start av hovedmotor for å bruke opp/pumpe over drivstoff til babord tank.

Marinaen serverte avskjedsmiddag som bestod av en lekker forrett med sushi-fisk, agurksalat og reker, svineribbe med ris og spaghetti som hovedrett, og til dessert en mousse. Aurora Polaris besetning gikk før desserten. Musikken de hadde sørget for, var fin, men vi har forskjellig terskel for hvor høy den bør være, særlig når vi ønsker å føre en samtale med våre medseilere.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar