fredag 29. mars 2019

Grenada

Aurora Polaris seilte inn i George’s town, Grenada ved firetiden om morgenen den 20.mars. Vi fikk plass der superyachtene vanligvis legger til, og ble flyttet til ei brygge for mindre båter etter innsjekk. Her har vi ganske luksuriøse toalettanlegg, restauranter, wi-fi og tilgang til det meste av det vi trenger. Her skal vi bli liggende til slutten av mars. De nye batteriene våre ble lastet av en båt som lå vis a vis den brygga vi lå ved, men vi venter ennå på tollklarering av dem. Imens nyter vi godt av det å ha landstrøm. Vi vasker klærne våre selv, har klimaanlegget på og gjør andre nødvendige ting – som det å blogge.

De første dagene, torsdag og fredag gikk med til å bære 12 tunge, (50kg) batterier, glatte og uten håndtak fra pontongen til styreposisjonen i Aurora Polaris. Fredag kom det 3 karer som bar ut de gamle, utbrente batteriene. De hjalp også til med å plassere de nye batteriene. Nå har vi strøm igjen, og slipper å gjøre alt manuelt.
Martin og Werner velger et nytt batteri for å bære ombord

Alle batteriene er ombord

Helen var også med på ombordbæringen

Batteriene plassert i golvet

Lørdag dro vi på en liten utflukt til et vannfall. Vi hadde badetøy med, men siden det var første stopp, var det ikke så mange som badet. Vi benyttet anledningen til å kjøpe krydder og sjokolade istedenfor. Grenada er kjent for muskat. De har den til og med i flagget sitt. Flagget deres, som er rødt, gult og grønt, er rikelig representert med malte steiner i veikantene. I tillegg har enkelte stappet inn rastaflettene sine inn i strikkede eller heklede luer med flaggfargene.

Veikantdekorasjon i flaggfargene

Vannfallet

Bebyggelsen er trehus eller murbygninger i strålende farger og fargekombinasjoner. Det er til å bli i godt humør av! Veikvaliteten er så som så, og hornet er flittig brukt. Bussjåføren hadde massevis av kunnskap, og han snakket hele tiden. Det ble snakket såpass mye at enkelte sovnet. Vi stoppet ved noen bygninger som så helt forlatte, forfalne, gråe og triste ut. Jeg lurte fælt på hvorfor vi stoppet her, men fikk snart se at der var en viss aktivitet. Kakaobønnene lå ute til tørk i sola i skuffer som kunne skyves inn under bygningen. Inne fikk vi undervisning i kakaoproduksjon og kjenne og lukte på krydder. Etterpå kjøpte vi ceylonkanel, ingefærpulver, gurkemeie og laurbærblad. Sjokolade og muskat hadde vi allerede kjøpt på det andre stedet.
Fine husfarger

Avslutningsvis stoppet vi i nasjonalparken, på toppen. Der satt det apekatter ved salgsbodene, og de fikk bananer å spise, slik at vi fikk fotografert dem. Utsikten derfra var en fin, rund liten innsjø. En bygning på toppen inneholdt informasjon om parken.
En som er glad i bananer


Om kvelden tok vi dinghyen over til yachtklubben. Vi hadde hentet leiebil på flyplassen, men lot den stå siden det var enklere å dra over med lettbåt. I yachtklubben hadde vi middagsbuffet. Det var en herlig og avslappet atmosfære der, og de begynte ikke med musikk før vi hadde forlatt stedet. Vi var rimelig trøtte og ønsket å legge oss tidlig.

Vi hoppet oppi dingyen, og en av oss hoppet såpass lettsindig at vedkommende mistet balansen og falt på hodet uti – med telefonen og det hele! Det var litt av et syn! De tre andre hadde litt problemer med å holde seg alvorlige, men av hensyn til den ulykksalige, passet de på å ikke le altfor høyt. Telefonen avgikk dessverre ved døden, men ble erstattet noen dager senere. Heldigvis var bildeinnholdet stort sett kopiert (backup).

Søndagen hadde kaptein og kaptinne ute på landeveien i leid bil. Mannskapet valgte en rolig dag i båten, noe de sårt trengte etter alt arbeidet med batterier og opprensking i lagringsrommet vårt (sidelugaren). Der er en lekkasje som vi ikke har klart å finne utav, og nå er madrasser og alt ute for lufting/tørk.
La Sagesse badestrand

Mandag skjedde alt på en gang. Da kom han som skulle ta service på motoren og generatoren. I tillegg kom de som skulle rengjøre og polere Aurora Polaris. Kaptinnen visste ikke helt hvor hun skulle gjøre av seg, så hun flyktet unna med brettet sitt for å prøve å skrive litt på bloggen. Det gikk ikke så godt, så hun returnerte til båten og ble heller med på innkjøpstur sammen med kaptein og en av mannskapet. På ettermiddagen/kvelden kom han som skulle pusse ned og lakkere trappa i Aurora Polaris. Han tok likegodt trappa med seg, så nå må vi karre oss opp og gå ned uten trapp!

I dag, tirsdag, kom i tillegg riggeren for å justere og yte service på riggen/masta vår. Nå jobbes det på flere hold, og kaptinnen sitter midt i rotet og skriver. Under båten har vi en dykker som driver og rengjør skroget under vannflaten. Vi har hatt et visst misforhold mellom båthastighet og fart over grunn (SOG), derfor må den lille propellen som måler båtfarten rengjøres slik at den måler riktig. Riggeren klarte ikke å få til å skru på masta det lille metallstykket som skal til for å forbedre festet for seilene våre, så nå er Martin oppe i masta for å prøve å gjøre jobben for ham.

Slik gikk dagene! Nå er vi kommet til fredag morgen, og alle dagene her er stort sett gått med til båtjobbing. I går kveld var vi på et luksushotell og hadde middag. Klokka åtte i dag, skal vi fylle drivstoff. Etterpå skal vi til George’s for å se litt på byen, deretter snorkle i en kunstpark før vi drar herfra på «ferie».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar