tirsdag 22. november 2016

3.døgn 22.november 2016 – Atlanterhavskryssing

Da vi overtok vakta kl 03.00, hadde vinden tatt seg opp igjen. SOG (speed over ground) var da 4,5 kn. Utover   morgenkvisten økte vinden ytterligere, og vi fikk en SOG på mellom 8 og 9kn. Vi   har valgt en nordligere rute av frykt for å komme inn i et stille område igjen.   Håper på å komme inn i trade-vinden i løpet av natta. Bølgene begynner nå å bli   høye. Vi har hatt vind opp i 29kn, og noen ganger ligger vi godt over på siden.   Vi tror at de fleste båtene har tatt den anbefalte sørlige ruta. Det er bare en   båt som har fulgt oss, og nå har også den tatt en annen vei.

En norsk fugl har kvitret til oss   at vår plassering er nr 207 av 225 båter. Og så vi som trodde at vi var nesten i   teten! Jaja! Vi har vel enda mye å lære, bl.a det å lytte til erfarne seilere.   Men fortsatt er vi alle undervegs, så ingenting er avgjort.

Nå har vi i alle fall gjort oss   nytte av at flere middager er ferdige. Det er ikke lett å lage mat i slike   bølger vi nå opplever. Kapteinen måtte i dag kapitulere og be om en   sjøsyketablett. Han mistet plasteret sitt i løpet av de første timene av   seilasen. Resten av dagen har han ligget i cockpiten og ikke leet på seg uten at   det var helt nødvendig.

2 kommentarer:

  1. Stakkars kapteinen. går ut fra at det er noen som trøster ham. Jeg har tro på dere, om dere ligger som båt 20 av 20 i deres klasse. Det er langt igjen, og når Auroraen kommer i seget så er det ikke noe som stopper henne :)

    SvarSlett
  2. Stakkars Terje, da må det være kraftig sjø! Håper han kommer seg fort og at dere andre slipper unna! Jeg ville hatt de fantastiske brillene på for sikkerhetsskyld����

    SvarSlett