fredag 25. november 2016

6. døgn 25.november 2016 Atlanterhavskrysssing

Vi måtte ha en liten oppsummering   over dagens opplevelser før kaptinnen gikk i gang med bloggingen. Dagen har gått   med til de daglige gjøremål, og for første gang på denne turen, var det selveste   kapteinen som var kokken! Han hadde et visst press på seg, siden han har noe å   leve opp til – uten å utdype det noe nærmere. Lunsjen bestod av club sandwich.   Det la på en måte lista for resten av dagen. Han hvilte på sine laurbær, helt   til kaptinnen forkynte at nå var det på tide å gå i gang med middagen. Hun gikk   straks i gang med innhenting av råvarer, og fikk dermed klar beskjed om å holde   fingrene av fatet. Dermed måtte hun trekke seg tilbake med strikketøyet sitt.

Omsider hadde han tryllet fram en   lekker middag, med ovnsbakt laks og en deilig saus til potetene og gulerøttene.   Dermed har han nok engang bevist at restaurant Aurora Polaris ikke er til å   kimse av.

Dagens naturopplevelser har   bestått av en liten (st)akkar på dekk, og ikke uventet – delfiners lek rundt   båten. Hele dagen har vi tålmodig duntet i vei etter vinden, men nå, kl 20.15   var vi overmodne for litt fart. Det har nok også sin årsak i at vi har lest på   nett at ARC-flåten står i kø utenfor Kapp Verde for å fylle drivstoff, noe vi   finner merksnodig tatt i betraktning at dette er en seilregatta. Så nå, for å   slippe å komme til ST. Lucia i januar, startet vi også motoren. Den akter vi å   ha i gang til vinden blir stabil, og over 12kn. En stor bonus er også at vi får   ladet opp batteriene mye raskere enn ved bare å bruke generatoren. Det ser ut   til at vi kanskje har forlatt Gran Canaria med litt dårlig lading, for vi har   gått tom for strøm noen ganger på denne seilasen. Autopiloten har stanset opp et   par ganger, og dermed måtte vi fyre opp aggregatet.

Vi har også fått med oss at vi   foreløpig har avansert til 189. plass i regattaen. Det er før de har trukket fra   motor-bruken. Vi kjenner litt på at vi ikke har så mye å   tape!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar