søndag 20. november 2016

Vår første regatta

Vi hadde forberedt oss godt på mye turbulens sør for Kanariøyene. Damene hadde laget ferdig to middager hver, og plaster var behørig festet bak ørene på alle sammen. Ingen av oss forventet at det skulle bli vindstille. Vi hadde hørt om høye bølger og folk som ble sjøsyke. Ingen ting av det slo til for Aurora Polaris sitt crew.. I dag har vi holdt fra null til seks knops hastighet. Akkurat nå når jeg skriver, har vi 2,5 båtknop (sog). Vi har vært inne på tanken om å hente hjulvispen for å få litt fart på skuta. Jeg angret jo bittert på at jeg ikke hadde pakket peispusteren. Da kunne jeg jo ha pustet litt vind i seilene!

Kapteinen har justert seilføringen etter alle kunstens regler. Da vi fant ut at vi bare hadde seilt 1nm/t, startet kapteinen motoren. Vi gikk forbi en medseiler og slo så av igjen. Ikkeno vind der heller! Nå begynte vi for alvor å tro at vi gikk bakover i stedet for mot veipunktet vårt. Plutselig kom den båten vi hadde akterutseilt. Da skjønte vi at de også hadde motoren i gang. Vi kommer nok til å få noe fratrekk, men vi kan da ikke risikere at vi blir liggende sør av Kanariøyene heller.

Kapteinen la seg før kl 20 i kveld. Vi skal på vakt ved 3-tida i natt, så det er best vi får oss en hvil.

1 kommentar:

  1. Så bra med livstegn :) Trodde dere hadde tatt ferie. de andre Dicoene seiler som bare det. Men kjenner jeg kapteinen rett har han nok noen gode kort gjemt under armen. Ser dere er oppe i ca 7 knp nå. Det hjelper. God tur videre. Langt igjen, mye kan forandre seg.

    SvarSlett