søndag 6. november 2016

ARC 2016 båtene


Nå har jeg fått være med på å sende avgårde ca 75 båter som skulle seile ARC+ 2016 over Atlanteren. Etter hva jeg forstod var der to båter som ble forhindret av å reise i dag men har planlagt ny avgang på onsdag 9. november. Disse båtene seiler via Cap Verde øyene, en øygruppe rett vest av Afrika.

Nå ligger de fleste av båtene som skal seile ARC 2016 i marinaen her i Las Palmas, ca 225 båter. Det kan være noen få som ikke har ankommet enda. Siste frist for ankomst her i havna er i morgen, mandag 7. november, men det er vel her som så mange andre plasser alle klarer ikke alltid å være på plass innen tidsfristene. Avgang for ARC er søndag 20. november.

I uken som er gått har jeg endret litt på innredningen for å tilpasse våre ønsker, spesielt innenfor lagring. En bokhylle er blitt forkortet for å gjøre plass til skanner/skriver for å frigjøre plass i et skap hvor vi har hatt dette. I topp platen på hovedkartbordet har jeg laget en luke for å komme til et stuerom uten å måtte flytte bort bøker i to bokhyller. En av safene er blitt flyttet for bedre adkomst. Radio sambandet og satellitt systemene er inspisert og testet av leverandørene og nettverket i båten er monter på plass igjen etter at dette ble tatt hjem etter sommeren for oppgradering og testing hjemme. Raymarin sin representant har også vært ombord noen timer for sjekk av alle instrumentene hvor noen få ble oppgradert.

I mellom disse gjøremålene har jeg også gjennomført 4 dykk i forbindelse med et PADI dykkerkurs, dette skal jeg være ferdig med i begynnelsen av kommende uke.

Mye kjekt og spennende som skjer rundt forberedelsene til denne seilasen!

For de av dere som ikke har lagt merke til det så er hjemmesiden blitt oppdatert med en fane for satellitt posisjon hvor dere vil kunne følge båten også når AIS systemene mister sporet av oss.

3 kommentarer:

 1. Hei der, takk for gave til bursdag den 10. Har hatt fruen på kaffi..kjekt å følge med og se at du som vanlig har noe fore, skal hilse..Tor

  SvarSlett
 2. Alt går som planlagt Terje :)
  Ha fine dager videre i klargjøringen.

  SvarSlett
 3. Så bra med info. Gleder oss til å "følge" dere over atlanteren. Har noen kjente som ferierer der nede nå. Har oppfordret de til å ta en tur å hilse på dere. Hilsen oss landkrabber :)

  SvarSlett