tirsdag 29. november 2016

9. døgn 28.november 2016 Atlanterhavskrysssing

Enda en begivenhetsrik dag på vei sørover! Etter en heller begredelig lunsj
(en fæl salat med kalkunkjøtt som lignet gummi, og overkokte grønnsaker og
pastaskruer, «Isabel», tror jeg navnet var) fikk vi stekte kanaribananer med
vaniljeis til dessert. Tone var kokken for desserten, og vi lovet oss selv
at heretter skulle vi styre unna kjøpte ferdigretter!

Dagen fortsatte uten vind, og vi går fortsatt med motorkraft. En medseiler
på vei inn til Kapp Verde-øyene uttrykte over vhf-en at han var temmelig lei
av å gå uten vind. Vi fortsatte videre, uten å vurdere bunkring engang. I
natt har vi hatt noe drahjelp av en god medvind og medstrøm, som tidvis har
gitt oss en SOG på 6,5 – 6,8 knop, faktisk opp i 7.

Fisk har vi også fått i dag. De stekte vi til middag, sammen med kålstuing
og tomater. Har også sett masser av flyvefisk. Hadde til og med en på
dekk! – Og så har kapteinen laget gresk yoghurt! Etter å ha silt den gjennom
et klede, spiste vi hjemmelaget yoghurt med müsli og honning til kvelds. Av
mysen satte kaptinnen en brøddeig, og de brødene skal stekes i morgen.

Vi lærer noe nytt hver eneste dag, og det er aldri kjedelig! Innimellom blir
det tid til å sløve litt på dekk, og noe av nattevakten blir brukt til
blogging. Nå har vi fått med oss at vi har nådd en 160.plass i regattaen,
men at vi visst også konkurrerer i en slags klasse hvor vi ligger på
20.plass. Vi forstår det ikke helt! Som tidligere nevnt, betyr det mer HVEM
vi vinner over, og at vi har det kjekt! :D :D

1 kommentar:

  1. Det hørres så spennande ut! Nyt dagene :-)

    SvarSlett