fredag 18. november 2016

Fra 15.november og deromkring....

November 2016 - sånn fra midten….


Det har vært travelt med forberedelser, antakelig helt siden kapteinen kom i slutten av oktober. Han har fått gjort mye, noe som tydelig viste da kaptinnen ankom og fant sengen sin opptatt av diverse duppedingser. Onsdag var det kursing hele dagen, og det hjalp ikke det grann at emnene var interessante, og foreleserne engasjerte. Kaptinnen vred seg på stolen og strevde tappert med å holde øynene åpne, mens det ble gitt undervisning i førstehjelp, vind og værforhold, alternativ navigasjon “når alt går galt” og man må ty til slepelogg, “stjernetyding”, ekko og radiosendinger med bruk av stekepanne, hvorpå kapteinen etterpå måtte skaffe en kortbølgeradio i tilfelle lynet skulle slå ned og steke alle instrumentene våre.
   Onsdag ettermiddag kom Tone, og vi kunne feire at alle nå var tilstede. Svein hadde vært her siden 7.november.
   Torsdag fikk vi demonstrert redningsaksjon med helikopter, og deretter flares og røykbokser. Nødraketter våget de ikke sende opp - av forskjellige årsaker. Midt på dagen fikk vi anledning til å prøve redningsflåter og redningsvester i basseng. Bare Tone tok den utfordringen. (Her er rundt tusen kvinner og menn som skal delta, så vi andre “pyset” oss under unnskyldningen at ikke alle kunne delta.)
   Etterpå gikk damene med handlelista til frukt og grønnsaksbutikken for å legge inn bestilling til lørdag, dagen før avreise.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar