mandag 27. februar 2017

24.-26. februar -17 World ARC 2017-2018

24.februar, og avreisedagen for Finn og Aud Elin. Noen ble forvirret over innlegget i kursiv dagen før, og trodde det var kaptein og kaptinne som forlot skipet. Det var det ikke! Det var bare en som «hacket» seg innpå bloggen og snek seg til å skrive litt. «Synderen» fikk tilgivelse, og etterpå tillatelse, men jeg burde nok vært klarere med hvem det var som skrev. Vi fikk i alle fall tatt avskjed med Kjerpesethene, etter mange, gode uker sammen, og vi takker for alle opplevelsene vi har hatt sammen med dem. Det har vært en fin tid!
Vi måtte bli om bord i båten, for vi skulle få drivstoff. Å fylle drivstoff er en opplevelse i seg selv her på Galapagos. Først måtte vi gi beskjed om hvor mye vi skulle ha. Deretter må vi betale, før en taxibåt kommer ut med noen blå plasttanker med diesel som de fyller opp tankene våre fra. En fra ARC-administrasjonen er med som tolk, og sørger for at alle får det de har betalt for. Heldigvis har Aurora Polaris en kaptein som alltid bestiller rikelig, så vi fikk nok – men ikke med en gang. Tankmåleren hadde hengt seg opp, så da kapteinen brølte inn «-hvor mye er der på tanken nå?» -fikk han til svar at det nok ikke var mer enn halv tank. «Jamen, det kommer jo opp her!» «Du må nok fylle på mer,» var svaret. Til slutt gav han opp og fylte på andre siden. Der var det likedan. Tankmåleren rørte seg ikke! «Nå har dere fått alt drivstoffet vi har» - sa Suzannah. Vi hadde bestilt 600 liter, og fortsatt manglet vi 400. De måtte love å komme tilbake og fylle resten! Vi skal jo over Stillehavet! Terje kom inn for å sjekke tankmålerne. Der var fullt, og vel så det. Da han åpnet gulvlukene, fløt der med diesel oppå tanken. Han gikk straks i gang med å samle den opp, og klarte å få det opp i en 1 ½ liters vannflaske – full! Resten har nok lagt seg i kjølsvinet! Vi fikk fylt opp resten senere på kvelden, og der gikk den dagen! Laget pølser og potetstappe med hovedmotoren i gang, og deretter var det leggetid!
På facebook har jeg lagt en videosnutt og et bilde av iguanen som prøve å komme seg oppi båten vår mens vi fikk fylt tankene. Han klarte til slutt å ta seg opp i tankbåten.
25.februar gikk vi i land på den siden av bukta som har noen innsjøer. Der var området hvor iguanene bodde og formerte seg (husker ikke helt termen «nesting area» – når det er fugler, heter det hekking). De har også en innsjø hvor de har utvunnet salt fra havet. Vi gikk mot Las Galetas, ei vulkansk kløft med brakkvann, og der badet vi. Terje snorklet og filmet/fotograferte. 
Om kvelden kom delene til aggregatet med det nye crewet fra Kentucky til båten "Lexington". Det ble straks montert av kapteinen, og en halv time senere var det i gang! Det betydde at vi nå kunne lage ferskvann, dusje hvor mye vi vil, koke mat uten å ha motoren i gang i timevis etterpå, og vaske klær! O fryd og glede!
26.februar tok vi en taxitur innover på Santa Cruz og besøkte et område med skilpadder. Jeg fikk en fin liten video av ei skilpadde som kom opp av en vannpytt. Poster den på FB. Det neste var en liten gå/krypetur gjennom vulkansk tunnel, ca 400m lang, og med lys! Svalt og godt!
På veien tilbake stoppet vi i en landsby ved et gatekjøkken. Der kokte de mais i jerngryter over åpen ild, slik at de svulmet opp nesten som popkorn. De hadde også grillede, søte plantains (bananer), empanadas med ost og grillet svinekjøtt utenom. Terje tok en «takeaway», og jeg kjøpte empanada.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar