onsdag 8. februar 2017

6.. februar 2017 - World ARC 2017-2018

Etter nok en god natts søvn, med kjølig luft og behagelig duving, og havregrøt til frokost, lettet vi anker, og denne gangen fusket ikke ankervinsjen! Gutta hadde gjort en kjempegod jobb! Vi dro fra øya, med seilet heist, og i et bedagelig tempo. Kapteinen hadde plukket ut ei hvit sandstrand til mannskapet. Den var rundt på andre siden av øya. Vi så hotellet, og et spisested, og ble informert av kapteinen at stedet var under utbygging, og at det var eid av Canadiere. Det skulle bli en fin marina. Foreløpig var det ei fin sandstrand der, med et hus i den ene enden. Vi oppdaget at det huset nok måtte være en vaktpost. Vi ble litt skeptiske, derfor dro gutta i land først. De kom tilbake med beskjed om at vi var velkomne til land, men at vi måtte holde oss på stranda, og ikke forsøke å klatre over gjerdet som var satt opp der. Vi laget raskt en salat, og pakket alt i bager og vesker. Så dro vi inn på stranda, bredte et picnicteppe i skyggen av palmene, og koste oss med lunsjpakken vi hadde tilberedt.

Bak oss var et morinda citrifolia-tre (noni), og jeg så en liten, grønn kolibri i blomstene på treet. En av oss måtte straks bade på stranda, og deretter var det soling. En valgte å sitte med boka si i skyggen, mens de to siste gikk i hver sin retning på oppdagelsestur. Den ene fotograferte, den andre var borte hos vaktposten. Det resulterte i at han returnerte med tre kokosnøtter i armene, og forkynte at der var fire stykker til der han kom fra. Vakten hadde hjulpet ham med å hente ned nøttene. I tillegg hadde han forklart at der var noen farlige sjødyr vi måtte passe oss for, og så tegnet han en sirkel i sanden, med en hale på. Da ble det ikke mer bading den dagen!

Vi lettet anker igjen, og nå dro vi mot den største av perleøyene. Der hadde vi blinket oss ut coco-bay på sørspissen. Vi ankret opp, og dekket bordet, for nå skulle vi ha fiskesuppe til middag. Da så vi at noen militære gikk om bord i en båt og kom imot oss. De var væpnet til tennene, hadde skuddsikre vester, og fingeren på avtrekkeren. Øverstkommanderende om bord gjorde det klart for oss at der kunne vi ikke bli. Vi lurte jo på hvorfor, og fikk forklart at det var et fengsel der, og at det ikke var trygt for oss. Han fikk komme om bord, og viste oss på kartet hvor vi kunne dra. Deretter måtte han ha skipspapirer og kopier av ID-ene våre. Vi fikk spise suppa, og imens hørte jeg at de fotograferte oss. Vi gikk da rett over bukta og ankret opp – nesten i mørke. Etter hvert ble vi klar over at vi ikke var alene. Kapteinen skrudde på det varmesøkende kameraet vi har i masta, og der så vi en liten båt, midt mellom oss og stranda. Vi kunne ikke se noen med det blotte øyet, men det var synlig på skjermen. I tillegg så vi lys som beveget seg inne på stranda. Spekulasjonene gikk høylytt, og noen forlangte å dra derfra med en gang! Kapteinen og fokkeslasken bare lo, og mente det var nok å sette en stabel med gryter i trappa, slik at det ble et skikkelig rabalder dersom noen prøvde å ta seg inn i båten ved natterstid. Omsider hørte vi båten dra derfra, og det ble stille. Men da jobbet fantasien på høygir, og det ble hørt både ugler, sirisser/gresshopper – og kanskje iguaner???

Det har vært en fantastisk dag – igjen! Vinden blåser med 5-6 knops hastighet, og vi regner med nok ei kjølig og behagelig natt. For sikkerhetsskyld var det noen som plasserte gryter i trappa…..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar