torsdag 2. august 2018

1.august 2018, og 37års bryllupsdag...

… ble feiret ombord i Aurora Polaris oppankret utenfor Shaw island. Vakker solnedgang, og med fine opplevelser av strandhogg på Brampton island i minne. Kapteinen hadde forberedt seg godt! Nytt anker og ankerkjetting, og elastisk line slik at vi kunne kompensere for tidevannet. Nå skulle han riktig vise hvor flott utstyr AP hadde ombord! Vi gikk inn med dinghyen omtrent midt på strandstrekningen mellom AP og den av syklonen ødelagte resorten på øya. Det ble en del akkederinger og dikkederinger før kaptinnen (etter å ha dratt dinghyen med kapteinen oppi, et par ganger til lands) mente at dette ikke var noe lurt i det hele tatt. Da ble han fort ferdig, pakket ankeret oppi dinghyen, fikk kaptinnen oppi og gikk med lettbåten helt inn til resorten. Der dro vi den helt opp på stranda, festet ankeret lenger oppe på land, og gikk opp mot det øde hotellet. Vi fikk ikke komme inn på hotellområdet, men turstien opp mot utsiktspunktet var fortsatt åpen.


Mens vi ruslet bortover stranda, lurte kapteinen på om vi hadde vann med oss. Nei, det hadde vi ikke. Da avgjorde kaptinnen at det ikke ble på tale med noe lengre tur. Hun vet hvordan kapteinen tåler varme og stigninger uten vanntilførsel. Vi holdt oss på turstien tilbake mot hotellet. Til gjengjeld fikk vi noen flotte bilder av sommerfugler.


Lettbåten lå nesten på samme sted vi hadde forlatt den, bare med litt mer vann under. Det var helt uproblematisk å komme seg ut igjen, og vi trakk opp ankeret og satte kursen for Shaw island med det samme.
Vi fikk noen fine hvalshow undervegs, men fortsatt litt langt unna båten. Da vi ankret opp, hadde vi delfiner som lekte rundt oss helt til sola gikk ned. Det var ei fredelig natt i ei vel skjermet bukt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar