tirsdag 28. august 2018

Gjennom siste del av Great Barrier Reef

Nå hadde vi brukt opp alle dagene vi hadde, og resultatet ble intensiv seiling mot Darwin – dag og natt!

Vi hadde mye, og god vind fra sørøst, og Aurora Polaris sparket og vrinsket og fløy oppover i skipsleia. Nå hadde hun ligget og svingt og dradd i ankeret i fire døgn, og var overlykkelig over de optimale forholdene. Kapteinen måtte tøyle henne litt, og reduserte seilene for å holde følge med våre venner. Det er bare det, at å ligge bak noen som ikke seiler like fort i ei smal lei, det er jammen ikke greit. Når det så kommer et stort lasteskip i mot på babord side, og det ligger en seilbåt foran, med skjær og fyrlykt på styrbord side, så er det ikke bare å tråkke på bremsen slik man gjør når man kjører.

Vi kom oss gjennom det også. Den 23.august rundet vi toppen på Australia, og fikk kraftig medstrøm gjennom Torres-stredet. I skrivende stund er vi over halvvegs over bukta, og i morgen, midt på dagen, skal vi gjennom et smalt sund. Det er noe kapteinen har valgt ut, og vi må være nøyaktige på tida, for dersom vi få motstrøm her, kommer vi ikke gjennom. Strømmen kan ha hele 12 knop, og Aurora Polaris går ca.7 knop i marsjfart.

2 kommentarer:

  1. Må bare få si det som det er. Kjempeflott og god skildring av opplevelsene. de bildene, dette er topp, føler nesten som jeg er med dere. Igjen, gratulere med dagen til kapteinen. :)

    SvarSlett
  2. Kapteinen takker! Ja, dere har virkelig gått glipp av noe! 😃

    SvarSlett