mandag 27. august 2018

Hinchenbrook channel og Dunk Island

Hinchenbrook channel, Dunk island


Her gikk vi innenfor noen øyer, og langs land. Måtte gå nokså forsiktig rundt alle sandbankene og ganske nær utskipningsrampen for sukker. Noen mennesker sto og vinket til oss idet vi dro forbi. Vi hadde stille vann, men motstrøm innover.
Mot Dunk island, hvor vi hadde tenkt å overnatte, hadde vi ikke mindre enn tre distressmeldinger over VHF-en. Det var en enorm trafikk over oss, med både fly og helikoptere. Vi forsto det slik at der til og med lå folk ute i sjøen. De hadde tydeligvis gått på grunn på noen av de mange korallrevene som befinner seg her. Ikke rart de forlanger at vi skal ha oppdaterte kart i disse farvannene. Likevel ser det ut til at det er australerne selv som synder mest hva det angår.

Dunk island var ei idyllisk øy med en resort på. Vi ankret opp, spiste middag i båten og la oss. Før det ble lyst, dro kapteinen opp ankeret, og kaptinnen lå og kneppte igjen øynene og nektet å våkne. Også denne gangen hadde kapteinen regnet ut hvor langt det var til Cairns, og hvor lang tid vi måtte ha for å komme oss dit før sola gikk ned.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar