onsdag 1. august 2018

Endelig seilas!

Endelig kunne vi kaste loss og dra fra Mackay! Nå har vi seks uker på oss mot Darwin. Derfra begynner regattaen igjen.

Kapteinen har brukt morgentimene til bytur. Kaptinnen behøvde å ta det litt med ro, så hun ble værende i marinaen. Dessuten har hun fått nok av «Bunnings-ene». For de uinnvidde er det et eldorado av verktøy og andre remedier for hobbyfreaker. Hun har tålmodig fulgt bak kapteinen og fått med seg hyllemeter etter hyllemeter med alt det kapteinen kunne tenkt seg å ha i båten.
Av og til må hun bruke overtalelseskunstene sine og forsiktig spørre om hvor han har tenkt å ha det hen? Om hun ikke forstår at sånn og sånn kan hende, og da MÅ vi ha nettopp det. Eller vil hun kanskje at vi skal få andre «døgenikter» til å ordne ting for oss? Slike som lover å komme, og så blir det ingenting med dem? Nei, selvfølgelig vil hun ikke det! Resultatet er blitt slik at nå har vi en lugar som er stappfull av verktøy og reservedeler og fiskeutstyr.

Elektrikeren i marinaen kom for å ta farvel med oss. Da måtte han tålmodig høre denne historien, og trøste med at dersom vi hadde hatt en større båt, hadde sikkert den også blitt fylt opp!

Vi har vinter her i Queensland, og likevel tok kaptinnen fram kortbuksene sine et par av de siste dagene. Det er jo varmt om dagen, men den sørøstlige vinden som stryker langs australiakysten har ganske god kjøleeffekt. Nå sitter hun her med tett nese og treger på sin lettsindighet. Å ta det med ro var det hun trengte mest av alt i dag. Så får vi håpe det snart går over!
https://photos.app.goo.gl/FjcN7CJbqXpyyoF56
Det var herlig å komme utpå sjøen igjen. Vi vinket farvel til naboen kl 13, og dro mot Brampton island. Fikk med oss noen utblåsninger fra hvaler i området, men ingen direkte synsinntrykk. Regner med at vi har rikelig anledning til å se dem på disse seks ukene vi skal være her.

Nå ligger vi for anker. Kapteinen laget deilig middag, og den ble spist mens solen gikk ned 17.45. Da sang fuglene så vakkert omkring oss, at jeg måtte ta en liten filmsnutt  med lyd for at dere kunne få et lite inntrykk. Ellers er det vanskelig å beskrive hvordan det er å være ute av marinaen og alt ståket der.

I morgen er planen å gå inn på øya for å følge en sti mot en utsiktsplass. Det blir spennende, for de fine fuglelydene gjorde meg nysgjerrig på hvordan fuglene ser ut. Håper vi får mange fine bilder!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar