tirsdag 28. august 2018

Lizard Island

Her hadde vi bestemt oss for to netter. Vi ble fire!

Det var som å komme oss ut på koralløyene i Stillehavet igjen! Det første vi gjorde, var å snorkle – uten stingersuits! (Det er drakter som skal beskytte oss mot de dødelige manetene som ferdes i dette området om sommeren). Dette er det fineste korallrevet vi har snorklet på i Australia! Der var digre kamskjell som lukket seg idet vi svømte over dem, og der var fine koraller i mange farger – og ditto fisk.
Neste dag fikk vi tilbud fra Misto (noen vi kjenner fra vår forrige seiltur i 2017) om å være med dem ut til korallrevet på dagstur for å snorkle der. Da hadde kapteinen bestemt deg for å gå tur opp til toppen på øya, så Misto gikk alene ut for å snorkle.

Fotturen vår tok litt lenger tid enn angitt, for det var varmt, og ikke alle av oss var like trent! Men vi fikk flotte foto, og fantastisk utsikt! Vi så til og med Misto ute på korallrevet gjennom kikkerten vår.
Tredje dagen skulle vi svømme med skilpadder. Da hadde vi med oss «Madrigal» i lettbåten vår, ankret opp i skilpaddebukta, hoppet uti og fikk komme ganske nær skilpaddene som gresser på den stranda.


Tilbake i båten, måtte vi bruke litt tid på å fordøye inntrykkene og sortere bilder.
Fjerde dagen var vi invitert på forskningsstasjonen på øya – via Madrigal. Først en lang fottur i varm sand. Så en film laget av han som har filmet «Den blå planeten». (Han landet på øya samme ettermiddag som vi hadde vært på forskningsstasjonen.) 

Etterpå fikk vi omvisning av en som ønsket å bli lærer. Han forsket på små fisk som rengjorde andre fisker. Før vi gikk derfra, kjøpte vi oss like t-skjorter, slik at vi har «uniform» når vi vil det. Vi inviterte med oss han som hadde tatt imot oss, på baren på stranda om kvelden. Da hadde vi like t-skjorter, og spanderte burger på ham som takk for omvisningen.3 kommentarer:

 1. Gratulerer med dagen kaptein Terje!! Dagen e vel snart øve der nere!
  Kjekt å lesa å sjå bilder..kos dokk videre på seilasen
  Edel Marie og Tor

  SvarSlett
 2. Det høres og ser helt fantastisk ut!! Den beste bursdagsgave for jubilanten. Hipp hurra for kapteinens 60 år!!! :)) Masse gratulasjoner fra Stein og meg

  SvarSlett
 3. Gratulerer med dagen Terje. Hurra for deg og de 60 år!
  Det ser ut etter bildene å bedømme at dere har det fint der ute på bøljan blå. God tur videre!

  SvarSlett