onsdag 17. mai 2017

15.-16. Mai 2017 - World ARC 2017-2018

Mandag var «fridagen» vår. Den ble brukt til å kjøpe stålwire for å erstatte den som røk kvelden før. Vi hadde snurret den rundt «davidene» (jeg aner ikke hvordan det skrives) og trodde vi hadde fått opp begge. Det viste seg at den ene ikke var løst opp, dermed røyk den. Heldigvis for oss, hadde skipshandelen akkurat det vi trengte, og dermed kunne vi bare gå videre bort til AVIS og leie bil for å kjøre rundt øya. Denne gangen fristet det med en liten Renault, el-bil, en sånn som man må «tre på seg». Det var riktig trangt om saligheten, men noe tryggere å sitte og filme og fotografere enn om jeg skulle sitte bakpå en scooter. Noen resultater er postet på facebook, og noen er på bloggen vår, forhåpentligvis. Vi ble ikke mer oppløftet av å se hele øya. Moorea var mye penere!

Lunsjen ble på «Bloody Mary». Der var det så fullt med folk, og køen bak oss vokste, slik at vi var lykkelige som bare hadde ett par foran oss. Vi fikk et bord, bestilte og ventet. Det gikk først en halv time. Ingen drikke kom. Så gikk det tre kvarter. Heller ikke nå skjedde noe. Så begynte vi å se at de som hadde kommet etter oss var godt i gang med bespisningen. Etter ytterligere et kvarter, tok vi kontakt og lurte på om vi ikke skulle få noe? Servitrisen beklaget, og sa hun hadde glemt oss. Da fikk vi colaen og vannet vi hadde bestilt. Etter ytterligere 20 minutt kom endelig maten. Da fikk vi enda en beklagelse, og beskjed om at vi bare skulle betale for drikken.

El-bilen hadde en rekkevidde på to runder rundt øya, så vi tok enda en runde før vi stoppet på et sted de lager pareo. Det er et rektangulært bomullstøystykke farget med plantefarger og påført mønster. De selges for 80kr stykket, og vi fikk en demonstrasjon på hvordan de kunne knyttes rundt oss. Etterpå fikk vi smake litt oppskåret frukt og kokosnøtt, og før vi dro, kom damen med en hatt og ei veske flettet av palmegreiner. Den fikk jeg på kjøpet!

Vi handlet litt matvarer, og deretter dro vi ut til båten igjen. Kvelden tilbrakte vi på marinarestauranten sammen med vår nærmeste nabo på Sumore, Steven og Elisabeth. Vi tok også avskjed med noen i følget vårt som stopper igjen her i Fransk Polynesia. De ønsket mer tid til å se seg om, mens vi andre drar videre.

16.mai, mens dere hjemme lå og sov, dro vi videre mot Suwarrow (nordlige Cook Islands). På denne øya skal vi snorkle og plukke søppel og ta med oss til Niue eller Tonga. Vi får lov å stoppe i 72 timer før vi må dra videre til Niue.

Idet vi seilte ut fra Bora Bora, oppdaget kapteinen at fiskestanga vår var borte. Den må ha blitt stjålet et sted mellom Raiatea og Bora Bora. Kapteinen tror helst det er Bora Bora. Da blir det ikke mer fisking på denne siden av 2017, tenker jeg! Nå må vi først ete ut av frysen, for når vi kommer til Fiji, evt. Australia, må vi kaste massevis av mat hvis vi ikke har greid å spise opp det vi har.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar