torsdag 25. mai 2017

23. Mai 2017 - World ARC 2017-2018

Vi hadde en fantastisk kveld! Lasse på Sandvita, hadde fyrt opp steinovnen til Tom Neal. Alle hadde laget sin egen pizzadeig og så steikte Lasse pizzaene i tur og orden. Det ble konkurranse her også, på tull og tøys, selvfølgelig – men det var en dommer som skulle smake pizzaene og drev og rangerte dem – etter båtnavn, selvfølgelig. Etterpå serverte Aurora Polaris nystekte kanelsnurrer, og vaniljeiskrem fra Tahiti. Det ble veldig godt mottatt. Tenk å havne på ei øde øy i Stillehavet, og spise steinovnsbakt pizza med kanelsnurrer og iskrem til dessert! Det er eksotisk, det!

Etter mye om og men, var det faktisk ganske mange båter som forlot Suwarrow i dag. Terje og jeg var over på den andre siden av øya, den som vender mot innseilingen. Her snorklet vi og kikket på alle de nydelige fiskene og korallene. Det var nesten enda finere enn på Fakarava. Fiskene hadde alle regnbuens farger, og noen av dem var ganske store. Der er mye hai her også. Siden vi var ved åpningen i revet, så vi alle våre medseilere som forlot lagunen.

Utpå dagen var vi bare ti båter igjen. Vi bestemte oss for å lage til et lite grillparty på stranda. Mennene gikk for å kløyve ved og fyre opp bålet, mens vi andre laget salat og fant fram grillmat. Vi kavde ganske lenge med vedfyringen, og til slutt gikk Rita (Shamal) inn til huset og fant litt tørt papir, mens mennene gikk og fant bensin for å få fortgang på sakene. Til slutt brant det lystig, og vi kunne omsider grille både pølser og kyllingfileter. Vi var i alt fire båter som deltok – av totalt ti. 2-3 takket nei fordi de ville helst lage middag om bord. Alle var invitert, men vi hadde litt utrygt vær, så det er sannsynligvis grunnen til at de uteble. Vi fikk både grillet og spist, og Steven fra Sumore hadde med seg noter og harmonica, så han spilte og jeg sang. Kvelden ble avsluttet med ei solid regnbyge, og etterpå slokket vi ilden, pakket sakene og gikk for å løse dinghyene. Dinghydocken var nesten fullstendig under vann, så vi måtte vasse ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar