lørdag 20. mai 2017

17.-18. Mai 2017 - World ARC 2017-2018

Vi er på havet, ja. Det startet nesten uten vind fra Bora Bora, men jeg kan love dere at vi har fått vind etterpå – og bølger. Alle mine (våre) forventninger til Stillehavet har foreløpig slått feil. Vi skulle være ferdige med rotete sjø og ditto vind, og alt skulle være bare herlighet og glede. I stedet kom det to sykloner, navngitte, som har blåst i retning New Zealand og/eller Australia. Den ene av dem løste seg opp, mens den andre ble kategorisert som den sterkeste på 12 år. Den gikk i Fiji-området. Nå høster vi bølgene og squallene fra den syklonen. Vi har vært heldige og sluppet regnværet til nå. En av de i følget vårt, fikk regn inn i båten. Det hørtes ikke kjekt ut. Vi har bare en del vind og høye bølger, og jeg blir av og til sjøsyk. Har saltkjekspakke stående på bordet, slik at jeg kan spise når jeg føler meg uvel.

Vi feiret 17.mai i båten, med flagg, pølser, is og brus – akkurat som dere der hjemme! Mulig jeg kjente en liten hjemlengsel da.

Ellers kjenner vi på at vi har ting å utrette i båten. Batteriene har jeg nevnt før – de blir flatere og flatere. Da jeg var av vakten min i natt, hørte jeg ratlulyd på propellen, så den må nok også sjekkes. Noe tauverk må skiftes ut, og – der er alltid et eller annet på en båt. Motoren funker imidlertid helt fint. Den er så velsmurt som om jeg skulle ha gjort det sjøl ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar