onsdag 10. mai 2017

27. April 2017 - World ARC 2017-2018

Vi fikk tidlig besøk av Marcel, for han og Terje skulle snakke wifi og nettverk om bord i båter. Nesten hele formiddagen gikk til det, og etterpå dro vi til Papeete. Hva mennene gjorde, kan de redegjøre for. Det var båtutstyr og deler til reparasjon det gikk i, mens damene gjorde det de hadde lyst til. Det innebærer ikke bare «unyttige» ting, for vi også kjøpte litt til reparasjon av klær.

Det lå et stort turistskip fra Royal Caribbean Cruiseline inne i havna, så der var yrende aktivitet. Alle perlebutikkene hadde 16% avslag på varene sine, og det så ut som om hele markedet hadde flyttet ut på kaien og rundt turistinformasjonen. Det var tromming og musikk og dansende Tahitidamer på hjørnet.

Vi gikk til en stoffbutikk og snakket med innehaveren der. Hun fortalte om disse store bomullsstoffene de laget mønster på. De var opprinnelig helt hvite, og så la de oppå blomster og bladverk og sprøytet farge på, så alt var håndlaget på Tahiti. Hun selv laget også slike stoffstykker som vi binder rundt livet og kan bære på forskjellige måter. Neste uke ville hun ha slike i butikken sin.

Etter å ha valset rundt i byen og gjort forskjellige ting, bestemte vi oss for å returnere med buss til marinaen. Det var ikke lett. Vi ventet og ventet, men ingen buss kom, og det begynte å skumre. Til slutt fikk Rita forklart med fransken sin at vi ventet på den bussen som skulle gå til marina Taina. Damene hun spurte forklarte at vi nok måtte vente et annet sted, så vi begynte å gå. Mens vi gikk, kjørte en taxi opp ved siden av oss. Vi ble enige om å ta den. Det var ei dyktig dame som var sjåfør, og vi kom oss tilbake før det ble mørkt.

Kveldens restaurantbesøk ble på Roulotte-ne i Papeete. Roulotter er busser som selger mat, og de setter selv opp bord og stoler på kaien, og har et felles hus hvor de vasker opp, og kundene benytter toalettanlegget på kaien. Da var vi i alt seks stykker; Nicole og Armin fra Ashia, Rita og Marcel fra Shamal, Pia og Terje fra Aurora Polaris, og Rita og Pia bestemte at vi ville ha kinesisk mat! Nicole bestemte at vi skulle ha crepes til dessert, og sånn ble det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar