tirsdag 23. mai 2017

20. Mai 2017 - World ARC 2017-2018

Denne dagen var uhellenes dag! Jeg er vant med å bevege meg rundt omkring i båten, men da har vi vanligvis storseilet oppe til støtte. Nå seiler vi uten storseilet. Det betyr at vi gjør bedre fart, men alle huslige gjøremål blir vanskeligere å utføre. Tidligere har vi som sagt valgt komfort framfor fart. Nå lar vi det altså stå til, og vi fyker av gårde.

Da jeg skulle lage morgenkaffen, fløy kaffefilteret og det kokvarme vannet rett på magen min. Da ble det baluba! Som ikke det var nok – til lunsj skulle jeg bære opp den varme suppen i gryta. Visste jo at jeg måtte ta det med ro, noe jeg også gjorde, men jeg hadde ingen til å ta imot oppe i cockpiten, derfor satte jeg gryta på golvet. Båten gjorde en kraftig krenging, og jeg skulle berge innholdet i gryta. Resultatet var at suppa kom over høyrehånda mi. Kapteinen har dermed fått det travelt med å stelle kaptinnen og tørke opp søl, ellers har han stort sett holdt seg i ro. Han var snill og tok oppvasken, slik at jeg fikk hvile hånda.

Ellers ser det ut til at vi ankommer Suarrow på formiddagen i morgen. Der skal vi hvile i 72 timer før vi må videre.

Nå har han vasket opp igjen, og forberedt yoghurten. Jeg har som vanlig første vakt, så nå skal han sove.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar