torsdag 25. mai 2017

24. Mai 2017 - World ARC 2017-2018

Det ble bestemt at vi skulle videre i dag! Dagen startet med strålende vær, og vi to var inne på stranda og ryddet opp etter grillingen kvelden før. Terje hadde hørt på meteorologen at de skulle dra i dag, så da var det egentlig avgjort. Da gjenstod det bare litt overtaling overfor fruen – helt til hun gav seg, lette ankeret og dra i vei. Det var bare tre båter igjen av ARC-flåten. De skulle reise i morgen.

Vi har gått på motor hele dagen. Vinden har minket fra 6-8 knop da vi gikk, og til 1knop og flatt hav nå når jeg skriver mellom kl.22 og 23 om kvelden. Vi har truffet på en fiskebåt med AIS. Nå, i mørket, kan jeg se i alle fall en båt, og den har ikke AIS. Kan heller ikke oppdage den på radaren – men den har navigasjonslys (hvis det ikke er ei stjerne, da). Vi har hørt fra de andre som har gått før, at der er mange fiskebåter i farvannet, og at de ikke svarer på VHF-en når de blir ropt på. Dermed blir det enda viktigere å følge godt med, så vi ikke dundrer inn i en av dem.

I ettermiddag hadde vi nærkontakt med to spekkhoggere. De kom helt inntil båten, svømte under og kom opp på andre siden. Terje klarte akkurat å filme dem idet de svømte videre.

Til deres info, er vi nå på vei til Niue. Der skal Cecilie Hammersland komme på igjen. Hun har vært i Europa noen måneder nå, men fortsetter sammen med oss en stund. I Niue hadde de i dag 35 knops vind, så Hanna, en av våre kompisbåter klarte ikke få til å legge seg på bøye utenfor der. Vinden skal løye når vi kommer dit, så vi håper det går greit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar