lørdag 10. juni 2017

10. juni 2017 - World ARC 2017-2018

Klokka 10.20, slapp vi bøyen vi lå på, og satte kursen ut fra Tonga mot Fiji. Det hadde vært ei hard natt å komme gjennom for kaptinnen. Kapteinen var så utslått at han sov som en stein, og kaptinnen holdt på å kveles i varmen. Det var ei svært stille natt – ikke et vindpust, og i tillegg regnet det, slik at alle luker måtte stenges. Airconditioningen var på, men av en eller annen grunn funket den ikke. Klokka tre om natta, ble den skrudd av. Da hadde temperaturen gått opp fra 27,3 til 28,5 grader. Kaptinnen var helt kokt! Hun forsøkte å åpne takluka, men da regnet det inn. Så lukket hun den delvis, bare for å få litt luft. Nattelufta kunne tilby 2,5 grader kaldere enn det som var inne i kabinen. Da måtte hun i tillegg ha viftene på! Til slutt må hun ha sovnet, for hun våknet av at hun lå alene i senga. Klokka var over seks, og da hadde dagen begynt.

Vi var nest siste båt som gikk fra Tonga. Shamal tok raskt innpå, og nå går vi sammen mot Fiji. Vi er ikke i race denne gangen, så vi bruker motor så mye vi kan. Kapteinen vil ikke slå den helt av, for da klapper propellen sammen, og når vi så slår på tenningen igjen, får vi bare seks knops fart. Dessuten har vi konstant lading av de etter hvert dårlige batteriene våre når motoren er i gang.

Overfarten fra Tonga til Fiji, er tre dager og to netter. Vi har nå tolv knops vind, men den er rett på nesen, så vi velger å bruke motor. Seilet er oppe, så jeg må passe på når bygene kommer. Da kan vi få forholdsvis sterk vind, og det er ikke til å spøke med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar