lørdag 3. juni 2017

3. Juni 2017 - World ARC 2017-2018

Vi stod opp før det var lyst, stappet i oss noen bananer og resten av kanelsnurrene, pakket det vi trengte for resten av dagen, og tok dinghyen inn til brygga. Nå var det lørdagsmarkedet som gjaldt. Ikke det at vi trengte så mye, men kapteinen skulle ha tak i noen plastperler til å lage agn av. Det viste seg at akkurat det å få tak i plastperler, var veldig vanskelig. Derimot brukte vi ganske lang tid på å få designet t-skjorter på Tropical Tease. Dama som eide den butikken, hadde vært på kafeen «vår» og fortalt om bedriften sin, og hva hun kunne gjøre for oss, men vi hadde vært der enda tidligere allerede, og var dermed godt i gang med prosjektet. Kapteinen hang over henne og datamaskinen for å få båten vår utstyrt så riktig som mulig, slik at vi kunne få den trykt på t-skjorter og bager. Kaptinnen var mer opptatt av hvilke t-skjorter og modeller som var tilgjengelige. Til slutt fikk vi plassert ordren, og kunne dermed bruke resten av dagen til det vi hadde lyst til.

Vi havnet på internettcafe rundt lunsjtider, og da fikk vi oppdatert litt på facebook. Det viste seg at «alt» hadde kommet inn på den bloggen, dermed var der to eksemplarer lastet opp. Det er jammen vanskelig å vite hvordan alt dette henger sammen! Noen ganger har jeg mistet alt jeg hadde lagt inn, og andre ganger kommer det dobbelt opp! Da mente kapteinen at nå måtte jeg legge bildene jeg nylig har tatt, inn på www.aurorapolaris.no Så måtte jeg vise ham at det går ikke, for jeg må nemlig laste alle bildene opp i Picasa, fordi det nytter ikke å legge inn direkte fra iPad (i alle fall ikke for meg med min manglende tekniske innsikt).

På ettermiddagen, leide vi bil hos noen kinesere. Det var bilnøkkelen rett i hånda – ingen papirer – og løfte om å returnere samme kveld. Vårt inntrykk av Tonga: Det ligner både Kenya og St. Lucia i Karibien, men det er mye tryggere. Vi må kle oss anstendig, ikke vise skuldre og knær. «Alle» går i kirken om søndagen, og alle butikker og bedrifter er stengt. Det finnes mange kirkesamfunn, både protestantisk, katolsk, metodister, adventister, pinsevenner og ikke minst mormonere. Det var vanvittig mange mormon-templer og skoler! Tidligere har vi snakket om alle løshønsene rundt omkring på øyene. Her var det foruten høns og haner, griser, kveg, hester, hunder og geiter. De dyrker svært mye av det de spiser, og de selger på markedet og i butikkene.

Klesdraktene deres er meget spesielle. Mange går i side gevanter, med flettede skjørt og makrame-belter, og de bruker paraplyer for å verne seg mot solstrålingen. Dette gjelder særlig damer. Men vi som trodde det bare var skotter som gikk med skjørt, har måttet revidere vår oppfatning. Her er det flere menn som bruker skjørt. De selger også kokosnøtt-bher og bastskjørt, men ingen uanstendighet! Alt bæres oppå klærne!

Etter å ha kjørt øya på kryss og tvers, endte vi opp i Tonga beach resort. Her hadde eieren av Tropical Tease-shirt bestilt bord til oss på stranda i solnedgangen. Ei perfekt ramme om en flott oppdagelsesdag i kongedømmet Tonga!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar