lørdag 10. juni 2017

9. juni 2017 - World ARC 2017-2018

Dagen for utsjekk av Tonga, fylling av drivstoff og påmontering av roret! Etter frokost, kom Shamal og la seg inntil oss. Siden vi var uten styring, måtte vi la oss lede inn til utsjekk og drivstoffylling. Det gikk veldig fint! Marcel er en dyktig kaptein, og han la oss fint og forsiktig inn mot Q-kaien (kaien for toll og immigrasjon). Senere kom Ashia og fortøyde seg utenpå der igjen, så vi lå 3 båter side ved side, men vi lå innerst mot kaien.

Vi trodde vi kom til å få roret tilbake kl.10. Det viste seg at den tidsplanen sprakk nokså tidlig. Vi ble liggende ved tollkaien fra halv ni til tolv, og roret kom ikke før kl.14. Da var vi litt i manko på hjelpere, for de hadde også en tidsplan basert på at jobben skulle gjøres rundt kl.10.

Steven og Elisabeth fra Sumore, var likevel på pletten. De var med Terje og bukserte roret opp i dinghyen vår. Så fortsatte planleggingen om hvordan roret skulle settes på plass. Det ble brukt massevis med tau, og roret ble heist uti med davitene våre. Deretter ble halyarden brukt for å vinsje roret i riktig stilling. De to kapteinene; Marcel og Terje, var uti og hadde dykkerutstyr på seg, mens Steven satt i dinghyen og var med på å dirigere arbeidet. Før de to kapteinene hadde gått uti, fikk Elisabeth og jeg vinsjet roret på plass etter direksjoner fra de tre kapteinene, pluss Armin fra Ashia.

Så begynte det kritiske arbeidet med å plassere boltene i riktig rekkefølge. Armin hadde full kontroll på dem, og gav ut en og en etter som dykkerne hadde klart å feste dem. Jeg var håndlanger og sprang ut og inn for å finne utstyret som trengtes. Det ble jobbet på spreng for å bli ferdige før solnedgang, og før kl 18. var jobben gjort. Det som gjenstod, gjorde Terje innenfra på soverommet vårt.

Vi avtalte feiring på spansk restaurant, men av diverse årsaker ble vi bare fire stykker. De hadde ingen ledige bord da vi kom, men til alt hell traff vi på Stefano, vår ARC-representant. Han hadde bord, og dermed fikk vi sitte med ham. Det var kjekt å bli litt mer kjent med ham også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar