søndag 18. juni 2017

15.-18. juni 2017 - World ARC 2017-2018

I "Bay of Islands" lå svært mange av våre ARC-båter. Vi ble ønsket velkommen av dem der vi kom inn og la oss til rett før solnedgang. Neste morgen dro alle de andre videre, og vi og Shamal ble liggende igjen. Vi ønsket å utforske bukta før vi dro videre. Det vi da gjorde, var å ta dinghyen ut og gå med den langs land, rundt øyer og bortgjemte viker for å fotografere og nyte synet av alt det ukjente. Der var øyer som så ut som sopper, og alle sammen var helt tilgrodd med vegetasjon. Tok vi borti fjellveggene, måtte vi være forsiktige, for de var kvasse som nåler. Nedi sjøen så vi massevis av nydelige fisker i alle slags farger, og noen av vikene hadde turkis farge og var innbydende å bade i.

Omtrent midt på dagen, dro vi tilbake til båten for å gjøre forskjellige ting, og rundt kl.15 skulle Shamal komme over til oss for å få vann. De venter på en del til vannmakeren sin, så vi må supplere dem med vann inntil de kan lage det selv. Terje hadde helt glemt ut at vi skulle gi vann, så han snorklet av gårde rundt i bukta hvor vi lå. Da Shamal var klar for vannoverføring, sa jeg at det var bare å komme. De la seg fint inntil Aurora Polaris, og jeg og Rita fortøyde båtene inntil hverandre. Jeg koblet slangen og ordnet med vannleveringen. Omsider kom Terje, og var strålende fornøyd med alle bildene og videoene han hadde tatt av fisk og korallrev.

Om kvelden hadde vi middag om bord i Aurora Polaris sammen med Shamal.

Lørdag: Avtalen vår var å gå mot et korallrev fra morgenen av, for kanskje å overnatte der og bruke dagen til å snorkle. Da vi kom dit, var det så mye vind, og så lite øy å få ly av, at vi snudde uten å prøve å slippe ut ankeret engang. Vi fant ut at hvis vi skyndte oss, ville vi nå fram til øya Qamea før det ble mørkt. Vi hadde meget god seilas den dagen. Farten var fra 7-10 knop, med gunstig vind og bølgeretning. Da vi kom fram, lå det også her flere ARC-båter, og morgenen etter – forsvant de!

Søndag: Vi ble enige om at vi ville gjøre som de som seilte fra oss anbefalte; dra med dinghyen over til naboøya og tilbringe dagen der på en resort med spa. For å gjøre en lang historie kort – for nå er jeg trøtt - dro vi over dit, bestilte lunsj og gikk en fjelltur før lunsjen. Etterpå skulle Rita og jeg ha spa. Mennene ble sittende utenfor og drakk kaffe. Da vi var ferdige, overtalte vi dem til å gjøre det samme mens vi betalte for oppholdet. Det gikk de med på, og Rita og jeg fikk oss ei hel mugge med limegrass-te (on the house) mens vi ventet. De kom ut igjen, glade, skinnende av kokosnøttolje og fornøyde, og vi kunne dra tilbake i båtene igjen. I morgen seiler vi videre, og da skal vi gå til noen fossefall på øya Taveuni.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar