onsdag 12. juli 2017

1. Juli 2017 - World ARC 2017-2018

(Hadde nesten lyst å skrive 31.juni – sånn bare for å drøye ferien litt!)

Tid for servicetekniker på kjøleskapet – igjen! Terje dro inn med lettbåten før kl.7, for det var avtalt tid! Ingen servicetekniker å se! Han kom ikke før tre kvarter senere, og var her ute litt over 8. Da hadde han bare med noen måleinstrumenter! I mellomtiden hadde kjøleskapet begynt å virke igjen. Det ble en lang diskusjon om symptomer og årsaker, og så måtte arbeidsmannen tilbake igjen for å hente utstyr. Etterpå fikk vi komme inn til en turistbåtkai midlertidig, for å få ligge der noen timer mens kjøleskapet undergår en operasjon!

Det ble litt mer komplisert enn først antatt. Serviceteknikeren fant ikke noen kompressor som går på 220 volt, og skulle komme tilbake i kveld kl.16.30. Før vi forlot kaien, tok Terje kontakt med marinakontoret, og vet dere hva? På grunn av en avbestilling, fikk vi fast plass til tirsdag! Nå slipper vi det styret med lettbåten, og kan gå på land når vi selv ønsker. Herlig!!!

Resten av dagen kjørte vi rundt med leiebil for å se oss om. Vi dro først til nærområdet her. Her er det bare luksusleiligheter og hus og hoteller, samt shoppingsentre og strender. Så kjørte vi over ei bevokta bro, og det var som å komme til en annen verden! Det var de velkjente blikkskurene på påler, de som har best råd, har malt bølgeblikken i strålende farger.

I Nadi var det som å komme til India. Massevis med indiske butikker og restauranter. Jeg måtte inn i en av dem og beundre alle de flotte festkjolene og kaftanene. I tillegg lå det overdådige smykker, øredobber og tiaraer i montrene. Jeg lurte på om det var edle metaller, men det var det ikke. Jeg fikk bekreftet at det var festklær, selv om det var flere som gikk på gata med dem. Det var vel egentlig fordi det var lørdag, og at de kanskje skulle i bryllup.

Jeg fikk enda noen ganger bekreftet at telefonen min ikke kunne repareres eller hentes data fra. Kanskje dere kjenner noen som kan trylle?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar