mandag 24. juli 2017

22.-23.. Juli 2017 - World ARC 2017-2018


Vi seiler fortsatt, og vi gjør bra framgang. Ligger ikke lenger først, for nå har Arabela tatt forbi. Han vant de fleste premiene over Atlanteren, og er ei hard nøtt for oss. Kapteinen heter Sergej, og eieren er Andrej. De er noen hyggelige karer, begge russere. Hver gang Sergej tar over, skyter Arabela fart. Andrej var litt bekymret for om han hadde nok rosévin fram til Australia. «Hæ, drikker du vin når dere seiler?» «Det er ikke vodka», skjøt han beroligende inn, så det skulle ikke være noen fare! Når vi andre rever, benytter de anledningen og seiler forbi. Nå har kapteinen lagt seg, og kaptinnen styrer skipet. Vinden ligger på mellom 10 -13 knop fra sørøst, og vi har en fart på ca.7kn SOG.

Disse to dagene har vært nokså like. Vi har gjort unna en del sjømil, men seiler ikke med direkte medvind ennå. Bommen står klar dersom vinden skulle snu på øst, men foreløpig har den altså vært nokså rundt 120-130 grader på båten. 

Jeg har brukt dagen på kjøkkenet! Det er mye mat som må spises, og jeg lager de mest fantasifulle retter. Den beste var nok makroner laget av pistasjekjerner. Da var kapteinen ganske blid. Litt verre var det da jeg ville spise taro til middag. Det er ei rot de bruker i stedet for poteter. Det tar ikke lang tid å koke den, og den har nesten konsistens som ei litt tørr komle. Den er litt kjedelig og grå på farge, men jeg hilser alle nye - spesielt frukt og grønnsaker velkommen. Vi har fortsatt noe frukt å spise opp, så vi får fortsette med det i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar