mandag 24. juli 2017

24. Juli 2017 - World ARC 2017-2018


Nå har vi gjort en slags vareopptelling, og funnet ut at vi har en del kjøtt igjen som må spises. Vi har antakelig to dager igjen av seilasen mot Australia, og nå takket generatoren for seg. Enten trenger den ny impellar, eller så er der alvorligere ting på gang. Vet ikke om det er nevnt før, men nå seiler vi uten kjøleskap, vannmaker og generator! Kapteinen er ikke lysten på å gå i gang med reparasjoner undervegs, for endelig har kaptinnen fravristet ham hemmeligheten om hvorfor han klarer seg så bra på havet uten å bli sjøsyk. Det handler både om vilje, og å sitte i ro og la kaptinnen ta seg av alle ærender som handler om å bevege seg rundt i båten under seilas. Så nå vet alle det!

Nå er han i gang med carbonaralaging, for han hadde så skrekkelig lyst på det, og det lager ikke kaptinnen! 

Vi beveger oss fortsatt mot Mackay, med en fart mellom 7 og 8 knop. Nå er motoren i gang, men det er kun for lading. For de som har vært gjennom dette før sammen med oss, vet de at vi kan koke på den minste platen på komfyren, men vi må til gjengjeld lade lenge med motoren. 

Denne situasjonen er likevel som ingenting å regne for de i følget vårt som er helt uten motor og lademuligheter. I tillegg har de hatt mye vann inn i båten sin under overfartene, så vi får regne oss blant de bedrestilte i flåten. 

For å oppdatere dere med generatoren, så er nå ny impellar installert etter kapteinens sitat: «…timevis med hodet nedi kjølsvinet UTEN å bli sjøsyk!» (Han ble først strøket MED hårene, med et godt måltid, en god hvil, og så var han i gang…) 

I kveld fortærte vi noen biffpølser (med lange tenner – ikke pølsene, altså) – resten ble haimat! Det er i grunnen rart at biffpølser ser nesten hvite ut, og smaker muskat. Da blir jeg i alle fall, meget mistenksom! Vi ble enige om å bare teste de siste pølsene vi har i frysen før vi kaster dem på havet. Nå minker det heldigvis, og vi får bare la kontrollørene ta med seg alt de vil ha

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar