onsdag 12. juli 2017

Bilder fra Vanuatu (1) - World ARC 2017-2018

Noen bilder av hva vi har opplevd og sett på Vanuatu de første dagene.
Dette blir bare litt av inntrykkene vi har de første to dagene.

Når vi kom inn til stranden for inn-sjekk kunne vi se kontrastene mellom våre lettbåter og deres fiskebåter. Disse fiskebåtene var "kommersielle" fiskebåter som fisket med garn hver dag i bukten vi var oppankret. 

I bukten vi var oppankret var der tilsammen ca 20 av disse "kommersielle" fiskebåtene. Fiskene de fikk ble i hovedsak solgt i en større landsby på den andre siden av øya. Der kom en bil og hentet fiskene for leveranse/salg. Fiskene de fikk disse to dagene var en slags liten tunfisk eller en fisk i makrellfamilien. Hver fiskebåt fikk et knippe på 20-30 fisk, hvor hver fisk så ut til å være mellom 0,5-1,0 kg.


Her er vi på vei opp til en av vulkanene. I bukten vi var oppankret kom der ut damp flere plasser langs vannkanten. Der var også en plass i bukten hvor der var varmt vann fra vulkanens aktivitet.


På vei opp til toppen hører vi kraftige drønn (!!!!) og ser røkskyer komme opp flere ganger, dette blir spennende!!


Her ser vi ned i krateret og ved jevne mellomrom kommer det sprut av lava opp til kantene.


Dette er bilde av en større "eksplosjon" hvor  mye lava kom helt opp til kanten hvor vi var. En lava klump på 20-30 cm landet ca 50 meter fra oss rett ved stien hvor vi hadde gått!!! En større klump på nesten en meter landet 200 meter fra oss, også den innen 30 meter fra stien vi hadde gått på. Det var da de fleste ønsket å komme seg bort så fort som mulig. EN FANTASTISK OPPLEVELSE!!!


Her tar jeg bilde av en lava klump fra ca 50cm avstand. Denne klumpen er ca 20-30cm i diameter!!!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar