søndag 2. april 2017

1. April 2017 - World ARC 2017-2018

Nå er våren for alvor i gang der hjemme, og vi svetter oss gjennom dag etter dag. De har meldt væromslag her, så nå er snart regntida over, og det begynner vel å bli varmt. Vi synes jo vi har hatt det varmt lenge, svært lenge – helt siden Atlanterhavet! Vi har «tøffet av gårde» hele dagen. Svært lite vind i dag, og nå etter solnedgang ble det så stille at motoren måtte på. Vi har det ikke travelt, men det er fint å kunne lade opp litt, slik at kjøl og frys virker.

Dagen har vært brukt til klesvask, hekling, matlaging osv. En hvil måtte til midt på dagen, for da var det så varmt at ingen av oss orket å gjøre noe. Vi kviknet til igjen utpå ettermiddagen, og da ble fisken filetert og vi kokte fiskekraft av resten. Etterpå ble det laget yoghurt. Det var det!

3 kommentarer:

 1. Et lite spm. Ka e problemet til båten Forget Me Not. Har ikke kommet til lands enda. Har de ikke drivstoff og bare satser på vind.? Forveden

  SvarSlett
 2. Alle i ARC flåten lurer litt på det samme. De var en eller to dager senere ut fra Galapagos da de ventet på nye battereier. De har alltid seilt mye senere enn alle andre båter og ARC organisasjonen har vel egentlig "glemt" dem med tanke på de samlingene vi har etter en seillegg og arrangementer arrangert for oss. Vi tror mest at de ikke helt klarer å utnytte vinden for fremdrift mot målet.....

  Det er de som har seilt hele strekket fra Galapagos til Marquesas på ca 3000nm uten bruk av motoren. De brukte riktignok litt flere dager enn de som tok til motoren på de stille dagene, men ingen vesentlig forlengelse på tiden.

  SvarSlett
 3. Hei, takk for godt svar. Hils det nye mannskapet når de entrer ombord :)

  SvarSlett