lørdag 8. april 2017

6. April 2017 - World ARC 2017-2018

Vi var på flyplassen kl.8.30. Da var det allerede mye folk samlet. Ikke lenge etter, startet brannbilen opp, luftet kanonen sin litt for å se om den virket, kjørte litt rundt, for så å komme tilbake for å parkere igjen. Jeg begynte å gjøre meg klar med kamera, for de hadde nevnt at flyet kunne komme rundt 9. Ingenting skjedde! En mann kom bort til oss og håndhilste. Han lurte på om vi hadde kjøpt billett, men vi svarte at vi skulle hente noen som kom med flyet. Så kom brannmannen og hilste på oss. Han skulle fortelle oss noe, men siden vi ikke snakket fransk, måtte han hente tolk. Tolken viste seg å være «naboen» vår i bukta vi ligger oppankret. Han hadde gravet ut ei lita strand til seg og familien, og det var der vi hadde funnet ut at det var fint å gå inn med dinghyen og dra den på land. Han smilte og lo litt, og sa det var helt ok at vi brukte plassen hans. Brannmannen hadde et annet ærend. Han sa vi måtte flytte båten, for masta vår var for høy, og den lå i luftlinje med palmene langs stranda. Vi kunne ikke helt skjønne det, så Terje måtte bli med i brannbilen for å sjekke. Han så «problemet», men forklarte at å flytte båten vår nå, ville ta oss minst en time, og da ville vi være for seine til å hente gjestene våre. Brannmannen skulle avklare med piloten om det var ok, og heldigvis – det gikk!

Flyet landet kl 10! Jeg fikk filmet hele landing og landgang. Vi hadde dinghyen på kaien rett ved flyplassen, så vi pakket bagasjen i plastsekker og dro ut til båten i svært sakte tempo. Været var mot oss, så det skvettet litt oppi båten.

Da vi hadde fått summet oss litt, gjestene hadde fått pakket ut, spist og sånn, gikk vi tilbake til flyplassen og parkerte dinghyen der. Så gikk vi ut til landsbyen. Vi tok for oss alle butikkene (som var to) på strekningen. Da vi kom til landsbyen ved innseilingen til atollen, så vi at en annen av flåten vår hadde ankommet og lå utenfor atollen. To av dem var på vei inn med dinghy. Vi vinket og ventet på dem og hjalp dem i land. De ville vite om det var lett å komme inn, og hvordan de skulle forholde seg. Vi fortalte om våre erfaringer, og de skulle forsøke å komme inn der vi var.

På hjemveien, sånn omtrent halvvegs, stoppet to unge damer og lurte på om vi trengte taxi. De så nok disse pensjonistene som hadde litt vondt for å gå, og tenkte at nå skulle de gjøre dagens gode gjerning. Vi tok imot tilbudet, og hoppet opp på lasteplanet. Det var ikke så veldig langt til flyplassen, og de lurte på om vi ikke skulle helt til båten. Vi forklarte at vi hadde dinghyen der, og så fikk de hver sin heklede blomst å ha i håret sitt.

Resten av kvelden tilbrakte vi i båten. Det hadde vært en lang dag for våre gjester, så de trengte å slappe av. Scallywag, som lå utenfor atollen, valgte å gå videre. De klarte ikke å få ankerfeste utenfor, derfor så de det best slik. Vi må nemlig gå inn enten når det er motstrøm eller før strømmen snur. I tillegg bør vi ha sola bak, slik at vi kan se korallrevene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar