lørdag 1. april 2017

31. Mars 2017 - World ARC 2017-2018

Det er ikke alltid like lett å forstå de som blir på ett sted i månedsvis når de har full anledning til å flytte på seg. Vi er nok skrudd slik sammen at vi må videre, og når dagen er der, er vi alltid klar for avreise. Slik var det også i dag! Vi hadde innstilt oss på at vi skulle inn og proviantere, deretter skulle vi dra mot Tuamotu. Vi hadde handleliste, og da vi hadde fått strøket det som stod på den, hadde vi bare noen grønnsaker igjen. De kjøpte vi på frukt og grønnsakmarkedet, leverte leiebilen og stakk innom fiskerne for å kjøpe en rosa fisk (kanskje en snapper). De har i alle fall hvitt kjøtt. Jeg ønsker meg litt variasjon i kosten!

Tilbake i båten igjen, skyndte jeg meg å få isen i frysen, i tillegg til alt det som skulle avkjøles. Etterpå følte jeg meg dårlig, og drakk litt vann. Det var veldig varmt, og svetten silte. Jeg spurte om det var ok at jeg la meg nedpå litt. Kapteinen syntes det var greit, så jeg la meg på senga. Det var veldig varmt, og jeg måtte ha på viftene også. Ikke lenge etterpå kastet jeg opp, og så sovnet jeg. Da jeg våknet, var jeg fryktelig kvalm igjen, og kastet enda mer opp. Så begynte det å gå den andre veien. Kapteinen hadde hatt ei vond natt han også, så vi trodde vi hadde spist noe bedervet mat. Etterpå kom vi til det at det jo selvfølgelig også kunne ha vært ei omgangssyke.

Utpå ettermiddagen gav det seg, og reisetrangen meldte seg! Da hadde kapteinen jobbet med å fikse ei takluke i salongen, samt smurt samtlige luker med treolje. Han ligger aldri på latsiden! Vi gjorde oss raskt klare, og stakk fra bukta akkurat idet det begynte å regne. Nå har vi en seilas foran oss på en tre-fire dager, avhengig av vindforholdene. Jeg sitter ute i cockpiten i min tynne, lille sommerkjole som jeg kjøpte på Galapagos. Det er mørkt, men nymånen har smilemunn, og det ser veldig bra ut med været. Jeg motorseiler med bare genoaen oppe, og vindhastigheten er mellom 10 og 11 knop. Jeg kunne slått av motoren, men nå begynner ladingen på generatoren å bli så dårlig, at vi må lade med motor. Heldigvis kan vi både lage vann, koke og bruke vaskemaskinen. Vi må bare se til at vi får ladet nok opp, slik at kjøl og frys ikke slår seg av.

Vi har vaktene slik vi hadde dem da vi seilte over mot Marquesas. Da fikk vi begge nok søvn, selv om øktene var litt lange.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar