onsdag 5. april 2017

4. April 2017 - World ARC 2017-2018

Javel! Så var vi her, da! Takaroa, naboøya til Takapoto, hvor gjestene har tenkt å lande på torsdag! Håper inderlig de leser bloggen, for vi klarer ikke å få tak i de. Der er flyplass her også. Vi har syklet forbi den i 17-18 tiden i dag. De har flyvninger lørdag og mandag, men det hjelper lite når vennene våre har satt seg fore å komme til den atollen vi ikke kan komme inn i. Vi sliter skikkelig med nettilgang, for ikke å snakke om 2G mobilnettet som de har her. Det nytter ikke å ringe eller sende meldinger. Terje fikk av gårde en mail vi håper de leser.

Problemet vårt er hvordan vi skal klare å få dem fraktet ut av atollen de lander på. Der er ikke skyssbåt/båtforbindelse så langt vi vet ennå. Vår opsjon er å enten ankre opp og fortøye i et skipsvrak, for deretter å gå inn med dinghy – eller å bruke fraktebåtens bøye og gå inn med dinghy. Det er nemlig opp mot 2000 meter dypt bare ca.100 meter fra land, og dermed vanskelig/umulig å ankre opp. I tillegg kommer hvordan forholdene for dinghyen blir. Vi har noen ekle erfaringer når det gjelder å gå inn, og særlig når det gjelder å gå ut igjen fra en sandstrand. Det er da vi bader telefoner og annet elektronisk utstyr! Her har vi i tillegg en del korallrev å ta hensyn til, og med 4 mann og bagasje om bord kan det bli litt av en fest!

Vi har noen forslag. Det første går ut på å prøve å endre flygningen til Takaroa. Da kan det hende de må ha noen ekstra dager på Tahiti, særlig hvis flybilletten endres. Det andre er å forsøke å overtale flyselskapet til en mellomlanding her. Hvis ikke dette går, må vi få overtalt noen til å frakte dem med båt til naboøya eventuelt til vår båt. Kanskje noen fiskere?

Nærmere beskrivelser kommer senere. Vi håper vi kan få tak i gjestene våre på denne måten.

1 kommentar:

  1. God info, spennende fortsettelse hils mannskapet , det nye.

    SvarSlett