tirsdag 11. april 2017

9. April 2017 - World ARC 2017-2018

Vi holdt avtalen, og denne gangen var det mormoren som stilte med bil. Damene fikk sitte inni, og mennene måtte på lasteplanet. Det var en riktig fin, rød pickup.

I kirken ble vi. ønsket velkommen, og alle kom og håndhilste på oss, i alle fall føltes det sånn. Dette var i Mormonkirken vi hadde vært og sett på tidligere, før Edel Marie og Tor kom. Vi ble plassert bakerst, og den unge damen satt ved siden av meg og tolket og forklarte hva som foregikk. Kirken var helt enkel og hvit, og helt uten bilder og symboler. Eneste dekorasjoner var blomsteroppsatser og kranser, ingen kors eller bilder. Bak talerstolen satt «presidentskapet» eller «de eldste» i menigheten. Vi hadde uttrykt at vi kun ønsket å være der en time. Hele arrangementet varte i 3 timer. Første del var presentasjon av opplegget, takketaler til de som hadde gjort rent og pyntet, og velkomsthilsen til turistene på bakerste benk. Så sang de litt og laget til nattverden. Etterpå hadde de vitnesbyrd, og hele tiden forklarte den unge damen meg hva de sa. Jeg kan gjengi det slik at de var glade for at vi var på besøk, og at de ba Gud velsigne den videre ferden for oss.

Vi tok avskjed etter den første timen, og gikk tilbake til lettbåten. En liten debriefing over en kopp kaffe måtte til etterpå. Vi ventet til klokka var rundt 12 før vi lettet anker og dro ut mot utgangen av atollen. Det var så mye motstrøm at kapteinen valgte å vente noen timer. Rundt 15.30 gikk vi ut, og da kunne vi nokså raskt slå av motoren og heise seil.

Utover kvelden har vinden økt fra 9-10 til 13-17 knop. Tor og meg har første vakt til kl.1 i natt. Siden overtar Edel Marie og Terje. Kursen er satt for Fakarava.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar